WTCR

Santiago Urrutia lesz Thed Björk csapattársa

Az uruguayi pilóta érkezésével teljessé vált a Lynk & Co felállása.
Az év korábbi szakaszában bizonyossá vált, hogy Yvan Muller, Yahn Ehrlacher és Thed Björk maradnak a Lynk & Cónál, azonban Andy Priaulx kiválásával a kínai márkának új versenyzőt kellett keresnie. Végül nagy meglepetésre a sokak számára ismeretlen Santiago Urrutiára esett a választás, aki tavaly harmadikként zárta a TCR Europe-ot. A 23 éves pilóta szavait a TouringCarTimes szakoldal idézi:

„Nagy örömmel csatlakozom a Cyan Racinghez. Ez egy nagyon érzelmes dolog számomra, és az országom számára is, hiszen én leszek az első uruguayi profi autóversenyző. Természetesen még nagyon fiatal vagyok, de már régóta szeretnék ennél a csapatnál versenyezni. Hálás vagyok nekik a lehetőségért, és ígérem, hogy mindent bele fogok adni azért, hogy megfeleljek az elvárásoknak. Nem lesz könnyű dolgom, de szeretek versenyezni. Sokat készültem szimulátorban, illetve több pályán is tesztelni fogok, így magabiztosan várom a szezon kezdetét.”

A Cyan Racing ügyvezető igazgatója, Fredik Wahlen már nagyon várja a fiatal versenyző érkezését, ugyanis elmondása szerint nagyon gyorsan tud alkalmazkodni: „Santiago tavaly megmutatta, hogy milyen potenciál is rejlik benne, ezért esett rá a választás. Jól kijön a többiekkel, és nagyon gyors tudott alkalmazkodni az autóhoz.”

Fotó: Cyan Racing Twitter


Hozzászólások