MotoGP

Schwantz: „Mennybe menetelhet a Suzuki jövőre”

Az 1993-as világbajnok amerikai szerint nagyon pozitív jövő vár a „kékekre”, emellett még a 2019-es Marquez-Lorenzo, valamint Rins-Mir párharcra is előretekintett.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Úgy látszik Andrea Iannone kiválásával Kevin Schwantz is optimistább hangnemre váltott a nyilatkozatainál. A Suzukival 1993-ban a királykategóriát megnyerő legenda a Speedweek.com szakoldal hasábjain megjelent nyilatkozatában a korábbi királykategóriás világbajnok ugyanis nagyon pozitív jövőt jósolt a Suzukinak:

 „Alex Rins kezd igazán beérni” - mondta Schwantz. „Szerintem Joan Mirrel nagyon jó munkát fognak végezni a Suzukinál jövőre. Eddig is tudtuk, hogy versenyképes a motor, de még szükség van arra, hogy a versenyzőkkel együtt fejlesztéseket hozzon a csapat. A két fiatal tehetség lendületet adhat a japán mérnököknek és szerintem ezzel jövőre mennybe menetelhet a Suzuki.”

„Bárki, aki ehhez a csapathoz jön, hamar felismerheti a motor erősségeit. A tipikus Suzuki az a motor, amin ha hamar megtalálod az optimális beállítást, akkor kihozhatod a maximumot. Ha minden összeáll, akkor szinte tökéletesen motorozhatsz, de valami gond van, akkor nagyon nehéz a top6-ba is bejutni. Aki a Suzukival akar nyerni, annak nagyon keményen kell dolgoznia, de ez a motorversenyzők munkája.”

Bár jövőre mindenki a gyári Hondánál kibontakozó Marc Marquez-Jorge Lorenzo csatát várja, az amerikai versenyző szerint egy hasonlóan pikáns csata rajzolódhat ki a jövőre a Moto2-ből fellépő Mir és az idén a királykategóriában már négy dobogós helyezést szerző Rins között: „Érdekes lesz látni Marquez és Lorenzo harcát a Repsol Hondánál 2019-ben, de szerintem a Rins-Mir ütközet sem lesz kevésbé változatos és izgalmas.”

Fotó: Suzuki Racing


Hozzászólások