Blog

Sebestyén Peti blog: Az egyik legjobb, ami idén történt

Elképesztő hosszú nyáriszünetet tartunk a Superbike-világbajnokságon, így mikor, ha nem éppen most indítanám útjára ezt a kis sorozatot. Rendkívül örülök a lehetőségnek, hiszen minden egyes ilyen megjelenéssel picit népszerűsíthetem „kollégáimmal” együtt a magyar motorsportot, illetve átadhatunk egy picit ebből az életérzésből.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Kis Viktória után egy újabb magyar motorversenyző, Sebestyén Péter is blogot indít honlapunkon, első bejegyzésének végén pedig a MotoGP-rajongók számára is szolgált egy örömteli hírrel a misanói hétvégével kapcsolatban.

Szünet ide vagy oda, nem unatkozom, ezt pedig köszönöm a MotoGP-nek. Nem, nem a silverstone-i kalamajkára gondolok, persze az is érdekes volt, hanem arra, hogy már beleírhatom az önéletrajzomba: MotoGP-szakkommentátor a Spíler TV-n.

Aki ismer, az tudja, hogy nem vagyok egy nagy dumás, csak akkor beszélek, amikor muszáj. Így nagyon nagy döntést hoztam, mikor elfogadtam a felkérést, de már úgy gondolom, ez az egyik legjobb dolog, ami történt velem idén. Eszméletlenül élvezem a feladatot, szeretek belemászni a legújabb pletykákba, követni a fejlesztéseket, változtatásokat, átigazolásokat és persze átadni a kedves nézőknek abból a tapasztalatból, amit lassan már 20 éve gyűjtök a legnívósabb bajnokságokban.

Na, de Silverstone… Sokan meg fognak ezért kövezni, de szerintem jó döntést hoztak a szervezők. Természetesen a versenyzők versenyezni akartak, főleg, akik harcban vannak a jó pozíciókért a bajnokságban, és mint versenyző, ezt teljesen meg is értem. Azonban azt nem szabad elfelejteni, hogy jelenleg ez az egyik legveszélyesebb motorsportesemény, rengeteg ember követi, és egy tragédiát soha nem bocsájtottak volna meg a szervezőknek. Se a közönség, se a csapatok, se senki. A tragédia alatt nem súlyos balesetre gondolok, elég csak ha egy top pilóta szerencsétlenül jön ki ebből a helyzetből. Most mindenki azt mondja, hogy a Ducatival akartak kibabrálni, hogy megint Marquez ünnepelhessen év végén, de mi lett volna fordított esetben? Elég egy hondás baki ezen a kaotikus versenyen, és a címlapokon már más szerepelne és kitartana év végéig a botrány, így pedig gyorsan lecseng a történet. 

Az pedig tisztán látszódott, hogy a pálya nem alkalmas a versenyzésre. Aki élt már át aquaplaning-szitut, az szerintem érti, miről beszélek. Egy versenyzőnek sem kívántam volna, hogy 200 feletti tempónál megússzon a motor és irányíthatatlanná váljon. Főleg nem úgy, hogy egyszerre húszan érkeznek be egy kanyarba. Kisebb kategóriákban pedig ez a jelenség még rosszabb, így érthető volt az, hogy egyedül a MotoGP-re koncentráltak a szervezők, illetve a közvetítési kötelezettségekre. Azt pedig már felesleges tárgyalni, hogy ki volt a felelős ezért, a pálya szerintem ezzel már így is óriásit bukott. 

Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy tájékoztassak mindenkit, a misanói futam egy az egyben a Spíler1 TV-n lesz látható. Arról pedig, hogy mi a helyzet a Spíler 2-vel, nem tudok nyilatkozni. Az biztos, hogy hamarosan megoldják a problémákat, és mindenki élvezheti a versenyeket.

Aki pedig arra lett volna kíváncsi, hogy mivel telnek a napjaim, kövessék az oldalt, ugyanis jövőhéten beszámolok arról is. Minden pörög a maximumon, mert hamarosan itt a portimaói verseny! Remélem Ti is annyira várjátok, mint én! Kövessetek Facebookon és Instán!

Sebestyén Peti #56


Hozzászólások