Blog

Sebestyén Peti blog: A másik legjobb dolog, ami idén történt

Szezon közben eléggé mélyponton voltam, ott álltam csapat nélkül és úgy tűnt, hogy nem is nagyon fogom tudni folytatni idén a versenyzést. Aztán, ahogy azt mindig mondják körülöttem, valamiért így kellett lennie… aztán ki is derült, hogy miért. Megkaptam életem eddigi legnagyobb lehetőségét és a világbajnokságon bizonyíthatok egy stabil háttérrel.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Első bejegyzésemben említettem, hogy a MotoGP közvetítése a Spíler TV-n egy nagyon fontos és jó lépés volt a karrieremben. Aztán kiteljesedett azzal az egyedülálló lehetőséggel, hogy a PTR Honda színeiben versenyezhetek az utolsó öt Supersport-világbajnoki futamon. Amellett, hogy elmondhatom, hogy jelenleg a motorsport egyik legmagasabb szintjén űzhetem a sportot, amit imádok, egy olyan profi csapattal tehetem mindezt, akikkel tökéletesen együtt tudunk működni és az utóbbi tapasztalatok alapján szép eredményeket is elérhetünk.

A nagy nyári szünet folyamán volt lehetőségem a csapattal tesztelni Portimaóban, ahol a következő verseny lesz jövőhéten. Ez egy rendkívül fontos pontja volt a felkészülésemnek, ugyanis az első verseny a csapattal Misanóban csak egy ismerkedés volt, úgymond mélyvíz. Itt volt időnk kipróbálni mindent és csak a tempómra koncentrálni, ami nagyon jól sikerült. Már az lenyűgöző volt, hogy egy privát teszten vettünk részt a Red Bull Honda csapatával közösen, így például Leon Camierrel együtt körözhettem. Érdekes dolgok derültek ki a két nap alatt, a köridőm pedig nagyon biztató volt, ami éppen, hogy csak elmaradt csapattársamétól, Kyle Smith idejétől, aki nyert már több világbajnoki futamot is. 

Pár nap még van az indulásig, de a felkészülés addig sem áll meg. Bár most picit visszavettem, hogy kipihenten és tökéletes formában érkezzek a versenyre, de nagyon jól sikerült az elmúlt két hónap. Sikerült fogynom, már teljesen ideális a súlyom a 600 köbcentis motorra, de emellett fejlesztettük az erő-állóképességem, a koncentrációm és hajlékonyságom. Az edzések között, hétvégén pedig nem bírok otthon ülni, egész aktívan telnek a hétvégéim, legutóbbi szombatomról és vasárnapomról láthattok egy részletet, amikor átúsztam a Dunát:
Természetesen Portimao előtt lesz még egy verseny, mégpedig a MotoGP misanói futama, ahol engem hallhattok kommentálni. Nézzétek, a Spíler1-en lesz! További információkért pedig mindenkit várok sok szeretettel a Facebookomon és Instámon, ahol akár a közvetítések alatt is kérdezhettek tőlem és élő adásban megpróbálok válaszolni!  

Sebestyén Peti #56


Hozzászólások