Blog

Sebestyén Peti blog: Fejben már Magny-Cours-ban

Egy olyan helyszín következik a Superbike-világbajnokság részére, amit a mezőny nagy része nem szeret. A pálya szűk, technikás, az aszfalt nem tapad és általában hideg van. Mi más lenne ez, ha nem Magny-Cours! Én viszont alig várom, hogy újra motorra pattanhassak.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Előző bejegyzésemben, ami igazából egy videó volt, elmeséltem, hogyan is sikerült a legutóbbi futam, ami még Portimaóban volt. Aztán hosszason kifejtettem a véleményemet a teljesítményemről a blogomon, így már nem szeretnék ezen továbbra is „siránkozni”. Előrenézek, mert csak így jöhet egy szuper eredmény és már teljes gőzzel a hétvégére készülök. 

Mielőtt a franciaországi helyszínre térnénk ki, pár szóban a GP-ről. Nem én közvetítettem ezen a hétvégén a Spíler TV-n, de úgy érzem, azért nem mehetek el szó nélkül az események mellett. Nagyon jól tudta mindenki, én is, hogy Marc Marquez nagyon erős lesz ezen a pályán, viszont egy picit kockáztatnia kell majd ahhoz, ha szeretné végre megszakítani a Ducatik győzelmi sorozatát. Aragóniában erősek a Ducatik, és egy hazai versenyzője is van a csapatnak Lorenzo személyében. Ez egy nagyon ütős csomag lehetett volna, főleg így, hogy most Dovi is be tudott szállni a buliba verseny közben és megnehezítette Marquez dolgát.

Arra viszont nem kaptunk választ, hogy Lorenzónak elég lett volna-e a versenytempója egy újabb győzelemhez, mert már az első kanyarban bukott. Marqueznek hála… ezt mondja ő. Természetesen mindenkinek megvan a saját véleménye, de szerintem egyértelműen egy versenybaleset volt, amiben pont mind a ketten annyira hibásak vagy nem hibásak. Az aragóniai pálya első kanyarja híres a rajtbalesetekről. Egy fontos szabály van itt: vagy elsőnek fordulsz el, vagy csak szimplán megpróbálod túlélni és inkább a kigyorsításra koncentrálsz. Ezzel tisztában voltak az érintettek is, Marquez megpróbált elfordulni elsőnek, kimaradni a lehetséges ütközésekből és picit megtörni a mezőny lendületét, míg Lorenzo túlságosan is rágyorsított az emelkedőre, nem ideális íven. Alattomos dolog volt ez a regnáló világbajnoktól, de teljes mértékben tiszta és átgondolt manőver.

Az aztán történtekről pedig fölösleges beszélni, mert egy nagyon szép, kiélezett és taktikus csatát láttunk Marquez és Dovi között, egy mesteri munkát Iannonétől a gumikopás beosztását illetően. Nincs is mit elemezni, a verseny leggyorsabbja nyert, hiszen szemmel láthatóan mindent kimotorozott a Hondából a spanyol, és a technikásabb részeken tempósabb volt most, mint Dovizioso. Ettől függetlenül az olasz pilótát jó végre folyamatosan ilyen erősnek látni, úgy tűnik, hogy sikerült levetkőznie azt a nyomást, amit év elején szerintem saját hátára vett azzal, hogy ő az egyik világbajnoki esélyes. Szóval, Dovi a régi, viszont a kérdés már csak az, hogy Marquez melyik futamon lesz világbajnok... Szerintetek? Én Ausztráliára tippelek, de ne legyen igazam és az utolsó futamon dőljön el minden! 
És akkor térjünk vissza a WorldSBK-ra, ami az én szempontomból most relevánsabb. Végre ezen a hétvégén élőben követhetitek a versenyt a Spíler1 TV-n. Napjaimat úgy töltöttem, ahogy eddig is, munka és az edzés váltakozott, hogy a lehető legfelkészültebben érkezzek a helyszínre a CIA Landlord Insurance Honda színeiben. A versenyhéten már nagyban készülök fejben is és összeírom mindig előre, hogy mik azok a pontok a pályán, amikre rendkívül figyelnem kell a jó köridő érdekében. Hát, ilyen mesterművek készülnek ilyenkor: 
A kép kattintásra nagyítható!

Szerda este repülök Párizsba, ahol aztán megvárom Tóth Imit és Nagy Győzőt (Team Toth), hogy együtt menjünk a pályára, ami körülbelül 260 km-re van a reptértől. Csütörtökön a szokásos megbeszélések a csapattal, pályabejárás, felkészülés, aztán péntektől pedig csapatás. Bármilyen kérdés vagy gondolat merült volna fel Bennetek, akár a csodálatos rajzom alapján, Facebookon vagy Instán megtaláltok. Legyen szép napotok! 

Peti #56 – Sport&Events Management


Hozzászólások