Blog

Sebestyén Peti blog: Holtszezonom

Elképesztően alakult a 2018-as idény vége, megszereztem életem első top10-es eredményét a világbajnokságon, ezért amikor elköszöntem a csapattól Katarban, a sötét szobában szomorkodtam egy napig, hogy vége a versenyeknek és mi lesz velem. Na jó, azért ennyire nem volt vészes az „átállás” az uborkaszezonra.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Igazából még Katar előtt elkezdtem összeszervezni a téli felkészülésemet a 2019-es szezonra. Hogy mire készülök? Azt még nem tudom, nincs bejelentenivalóm egyelőre, de úgy vagyok vele, hogy a befektetett munka valahol úgyis megtérül. Tehát már az utolsó verseny előtt elkezdtük felkészíteni az eszközöket és összetenni az edzésprogramom. Talán még ennyire soha nem vettem komolyan, mint most, nagyon nagy a motivációm. Egyértelműen a konditermes edzések kapnak nagy szerepet ebben az időszakban, mesterien megtervezve az edzőm, Patrik által. Emellett folytatom továbbra is a Fit4Race edzéseket, hogy fejben is tökéletesen ott tudjak lenni versenyeken és persze a motorozás sem maradhat el. Kuncz Ricsi segítségével megyek terepre, valamint a vasadi flat trackezés sem hiányozhat ebből a kis csomagból. 
Tervezzük a többi motorossal, hogy idén is megyünk terembe motorozni, ahogy azt tesszük már több mint 10 éve, de egyelőre nem találtunk olyan fedett gokartpályát, ahol fogadnának minket a pitbike motorjainkkal. Bárkinek van ötlete, szóljon! :)

A legnagyobb különbség az idei felkészülésben, hogy szépen kielemeztem a szezonom és a gyengeségeimet, amikben szeretnék fejlődni és direkt ezekre találtunk ki speciális megoldásokat, hogy a következő évben ezek ne okozzanak problémát. 

Szerencsére azért nem kellett teljesen elszakadnom a versenyektől. Az én utolsó futamom után volt még pár MotoGP-hétvége, amit szokás szerint szakkommentáltam a Spíler TV-n. Most, hogy lement a szezon, kicsit örülök, mert azért elég fárasztó dolog ez is, de nagyon jó döntés volt, hogy elvállaltam, mert rengeteget tanultam, fantasztikusan éreztem magam közben és remélem, sikerült valami újat nyújtanom a nézőknek. A jövő évet tekintve még nem tudok semmi biztosat kijelenteni ebből a szempontból sem, de valószínűleg minden megy így tovább, addig is, most el voltam foglalva a hivatalos tesztekkel, jegyzeteltem jó diák módjára és alig várom, hogy kifejtsem a gondolataimat ezzel kapcsolatban.... majd talán a következő blogomban :)
Ami viszont egy hatalmas változás volt a versenyzői pályafutásomban, az az, hogy részt vettem egy versenyen, ahol nem én versenyeztem, hanem a menedzsment, a Sport&Events Academy másik pilótája, Görbe Soma. Valenciában zárult az ETC (European Junior Cup), ahol Soma egész évben harcolt Európa leggyorsabb fiatal motorosai ellen a Spanyol Bajnokság keretein belül. Sokkal inkább megfigyelőként vettem részt ezen a hétvégén, mint mentor vagy tanácsadó. Természetesen segítettem Somát, amiben csak tudtam, de nem gondolom, hogy jó ötlet egy ilyen fiatal versenyzőt totál összezavarni a szezon utolsó futamán mindenféle közös edzésmunka nélkül. Próbáltam inkább figyelni Őt a pályán, a többi versenyzőt, a csapatot, és ellátni a Somát és a menedzsmentet olyan hasznos információkkal és észrevételekkel, amik a jövőben előrelépést jelenthetnek. Úgy gondolom, Soma jó munkát végzet az egész szezon során, kőkeményen kiállt magáért és a csapatért annak ellenére, hogy óriási mélyvíz volt ez neki. Ezúton is gratulálok neki és a csapatnak. 

...És most jöhet a szokásos promóciós utolsó sor: ha kíváncsiak vagytok, hogy mi lesz velem jövőre, akkor kövessetek mindenhol, az Instagramon és Facebookon!

Sebestyén Peti #56


Hozzászólások