MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Sebestyén Peti ma tölti be a 20. életévét

Hazánk egyik legtehetségesebb ifjú motorversenyzője, a jelenleg a Superbike világbajnokságon induló Team Toth csapatot erősítő Sebestyén Péter a mai napon ünnepli 20. születésnapját. A P1race.hu szerkesztősége ezúton kíván a fiatal magyar pilótának nagyon boldog születésnapot, illetve sok-sok remek versenyt a különböző nemzetközi sorozatokban!
Balogh Tamás 2014.05.16. 17:56:00
Sebestyén Péter nevét elég korán megismerhette a magyar motorsport-szerető közönség, hiszen 2008-ban, mindössze 14 évesen már a gyorsasági motoros világbajnokság junior betétsorozatában, a Red Bull Rookies Cup névre hallgató bajnokságban indult. Ezzel egyidejűleg az Alpok-Adria bajnokság futamain is rajthoz állt, s ezt a sorozatot végül a második helyen zárta abban az évben.
 
2009-ben és 2010-ben a spanyol bajnokságban indult, aztán 2011-ben bemutatkozhatott az utolsó szezonját futó 125 köbcentis kategóriában, ám a debütálás nem alakult túl jól Peti számára, így nem is állt rajthoz az összes futamon. A balul elsült világbajnoki szereplés után egy átmeneti év következett a magyar pilóta pályafutásában, amikor német és magyar bajnokikon indult.
 
2013-ban aztán újra nemzetközi porondra lépett, Sebestyén Peti ugyanis a Superbike vb betétsorozataként futó European Junior Cup mezőnyében szerepelhetett, többek között Bódis Richárddal egyetemben, akivel egyébként kifejezetten jó kapcsolatot ápol a fiatal versenyző. A szezonzáró Magny-Cours-i viadalon sokáig vezetett is Peti, végül a második helyen intették le, a szezont pedig az összetett hatodik pozíciójában zárta.
Sebestyén Peti és idei munkaeszköze
 
Idén aztán újabb nagy lehetőséget kapott a motoros, ugyanis Tóth Imre csapattársaként bemutatkozhatott a Superbike világbajnokság mezőnyében. Nem indult túl jól az év számára, hiszen Phillip Islanden megsérült, ráadásul azóta is főként az EVO kategóriás BMW-vel való ismerkedés a fő célja a pilótának, az eredmények pedig nem mindig tükrözik a befektetett munkát és szorgalmat.
 
Sebestyén Peti most újabb mérföldkőhöz érkezett az életében, hiszen ma tölti be a második X-et a versenyző. Fiatalságát jól mutatja, hogy a legutóbbi imolai versenyhétvége előtt még az iskolapadban volt jelenése, hiszen sok ezer más diákhoz hasonlóan akkor írta az érettségi vizsgákat. Reméljük, az a – motorversenyzéstől elég eltérő jellegű – megmérettetés is jól sikerült a rendkívül szimpatikus pilóta számára.
 
A P1race.hu teljes szerkesztősége ezúton kíván nagyon boldog születésnapot Sebestyén Péternek, és bízunk benne, hogy a Team Toth jelenlegi versenyzője a jövőben is megannyi remek versennyel és eredménnyel ajándékozza meg magát és az összes magyar motorsport-rajongót, mint azt tette eddigi pályafutása során! Isten éltesse nagyon sokáig!
Balogh Tamás
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast