Blog

Sebestyén Peti vlog: „Élveztem a versenyt, ismét a top 10-ben végeztem”

Imola ikonikus pályája Sebestyén Péter kedvencei közé tartozik, a Hondáknak viszont nem annyira volt kedvező. Peti és a csapata folyamatosan dolgozott a motor beállításain a hétvége folyamán és sokféle módosítást kipróbáltak.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

A fejlődés látható volt, az időeredmény a 13. helyre volt elég a kvalifikáción, de néhány tizeden belül voltak Peti előtt jó néhányan és a versenytempó is biztatónak tűnt. A versenyen furcsa körülmények között rajtolt el a Supersport mezőnye, az időjárás jelentések egyhangúan esőt jósoltak, de az egyre szaporodó esőcseppek ellenére végül száraz beállításokkal vágtak neki a pilóták a versenynek. Az eső fenyegetése ellenére a magyar versenyző helyt állt, az utolsó sikánban pedig az előtte haladó, szintén Hondával versenyző Sommert is megelőzte, bár ezt a pozíciót aztán a futam végén előkerülő piros zászló miatt nem adták meg neki, így a 10. helyen végzett.

„Nem volt egy egyszerű nap, hiszen a folyamatosan változó időjárási körülmények miatt a motor beállításait is folyamatosan változtatnunk kellett. A warm up-on más volt még a pálya, se nem vizes, se nem száraz. Ezt vártuk a versenyre is, de aztán ahogy láttam, hogy felszáradt, tudtam, hogy jó lesz a versenytempóm. Próbáltam erősen kezdeni, de az első körökben beragadtam egy lassabb versenyző mögé és sajnos megnőtt a távolság az élbollyal szemben.  A végén még megelőztem Sommert, azt sajnos már nem adták meg, így 10. lettem. Folyamatosan fejlődünk és remélem Jerezben képes leszek a gyorsabb bollyal is harcolni” - foglalta össze az eseményeket a Sport&Events Acdemy pilótája.

„Ez egy újabb szép top10-es helyezés Petinek és így ismételten visszakerült a világbajnoki összesített tabellán a legjobb 10 versenyző közé. Jerezben szükségünk lesz egy nagyobb előrelépésre, hogy a legjobb 6 körüli eredményekért tudjunk harcolni!” – összegzett Peti csapatfőnöke, Simon Buckmaster. A következő verseny Spanyolországban, a jerezi pályán kerül majd megrendezésre három hét múlva, június 7-én.

Forrás: Faster Promotion


Hozzászólások