Blog

Sebestyén Peti vlog: „Helyezésben nem, de ez volt a legjobb versenyem” (videó)

Imolához hasonlóan a Supersport-világbajnokság jerezi fordulóján is a tizedik helyen, legjobb hondásként ért célba a PTR Honda magyar motorosa, aki összetettben is tartja ezt a pozícióját.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Fantasztikus hétvégét teljesített a PTR Honda csapata és Sebestyén Péter Jerezben. A magyar pilóta karrierje eddigi legjobb kvalifikációját követően a rajtrács negyedik sorának elejéről várta a FIM Supersport-világbajnokság hatodik futamát. Egy újabb értékes 10. pozíciót bezsebelve, legjobb hondásként hat másodperccel Hannes Sommer előtt haladt át a célvonalon. Ezzel újabb hat értékes pontot gyűjtve megtartotta tizedik helyét a világbajnoki tabellán.

A Sport&Events Academy pilótája pozitívan értékeli a hétvégét: „Ez a 10. pozíció nekem többet jelent, mint bármelyik másik eredményem ebben az évben, nagyon örülök neki. Most azt érzem, hogyha visszamehetnék az időben és újra átélhetném ezt a futamot, még okosabban és erősebben tudnék teljesíteni. Nagyon nehéz a Yamahákkal felvenni a harcot, ők teljesen másképp motoroznak, ahol gyorsabb voltam ott visszafogtak, volt olyan szektor, ahol viszont megléptek előlem. Kezdetben tudtam volna még keményebben menni, de próbáltam kicsit tartogatni a gumit a verseny végére. A tervem az volt, hogy a végén harcolok a 8. és 9. pozícióért, de az utolsó körök nem sikerültek tökéletesen. Boldog vagyok, ez volt a szezon legjobb versenye és megint egy lépéssel előrébb kerültünk az élmezőnyhöz.”
Peti szokás szerint videoüzenetben is értékelte Olvasóinknak a hétvégét

Simon Buckmaster, a PTR Honda csapatfőnöke is nagyon elégedett volt a versenyt követően: „Péter nagyon jól versenyzett ma, beérte az előtte lévő bolyt, Vinalesszel és Perolarival harcolt, és Okubu sem volt annyira messze tőlük. Bár tizedik lett, ez egy sokkal szebb tizedik hely, mint az imolai. Nagy előrelépést tett ,és ezt kell folytatnia a szezon második felében is. Most már felvette a lépést az erősebb pilótákkal és folyamatosan fejlődik. Néhány szektorban ő volt erősebb, máshol a Yamaha, de kezdi már megérteni, hogyan tudja legyőzni őket. Nagyon büszke vagyok rá, ez az eddigi legjobb teljesítménye a szezonban. Most ezekkel a pozitív élményekkel és tapasztalatokkal dolgozunk tovább, és már készülünk is Misanóra!”

Stefano Favaro, a Sport&Events Academy alapítója is nagyon örült az eredménynek: „Ismét egy igazi férfimunkát láthattunk Petitől! Azt hiszem, a szakmabeliek látják azt, hogy az élmezőnyben mekkora Yamaha-uralom van, csak a top Kawasaki csapat és az MV Agusta tudja velük felvenni a versenyt. Peti most már folyamatosan a legjobb hondásként ér célba és nagyon keményen dolgozik, versenyről versenyre egyre feljebb kapaszkodik. Azt hiszem, ha így folytatja remek eredményeket fog elérni ebben a szezonban és hamarosan egyre közelebb lesz a top 5-höz! Gratulálok neki és a csapatnak, élmény volt nézni a mai versenyt!”

Forrás: Faster Promotion

Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások