Blog

Sebestyén Peti vlog: „Pozitív a hétvége, mégis kettős érzések vannak bennem”

Anglia egyik ikonikus pályájára, a Donington Parkba érkezett a Superbike mezőnye. Az idei nyolcadik versenyhétvégére Sebestyén Péter ismételten intenzíven készült mind fizikálisan, mind mentálisan, hogy a lehető legjobb eredményt érhesse el csapata hazai pályáján.
A pénteki szabadedzések pozitívan kezdődtek, jó beállítást talált a csapat kiindulásnak, stabilan a TOP10 közelében volt Peti körideje. Szombaton aztán Angliához mérten kaotikus időjárási körülmények érkeztek, a 3. szabadedzés félig vizesen zajlott, aztán a kvalifikáción 2 gyors kör után szakadni kezdett az eső. A mezőnyben sokan nem tudták megfutni a legjobb idejüket, köztük Sebestyén Peti sem. Vasárnap a 14. helyről kezdhette meg a futamot a magyar pilóta. A küzdelmes versenyen végül a 11. pozícióban ért célba – legjobb hondásként –, megőrizve 10. helyezését a világbajnoki összetett tabellán.

„Először is szerencsésnek érzem magam, mert megtartottam az összetett 10. helyezést a világbajnoki tabellán. Az is fontos, hogy kezdek közelebb kerülni Vinaleshez. Összességében ez egy nagyon nehéz hétvége volt számunkra, nem tudtunk előrébb lépni. Azon a szinten maradtunk, ahol korábban is és hiányolom azt a fejlődést, amin például Soomer keresztül megy. Érzem, hogy ott tudnék lenni az elejével és maximálisan koncentrálok, hogy kihozzam a legjobbat a versenyekből. Ha sikerül kitalálnunk valamit a nyári szünet alatt és az augusztus végi teszten kipróbálni, azt hiszem jobb helyzetből kezdjük majd a szezon második felét. Mostantól a célom, hogy felzárkózzak Vinaleshez és megszerezzem az összetett 9. pozíciót. Úgy gondolom ezt el tudom érni, nagyon keményen fogunk dolgozni a szünetben. Köszönöm a csapat munkáját!” – nyilatkozta a verseny után a PTR Honda magyar motorosa.
Simon Buckmaster csapatfőnök is bizakodva várja a nyári szünetben esedékes fejlesztéseket: „Sajnos a kvalifikáció trükkös körülményei nem adtak lehetőséget Péternek, hogy kihozza a benne és a motorban rejlő potenciált. A középmezőnyből rajtolva ismételten nem volt könnyű dolga. Hamarosan lesz lehetőségünk tesztelni, ahol  kipróbálhatunk új dolgokat és előre léphetünk az utolsó 4 versenyen.”

Most hosszabb szünet következik a Supersport szereplői számára, legközelebb augusztus végén indul majd a csapat Portimaóba tesztelni és szeptemberben folytatódik a szezon Portugáliában. Addig is Sebestyén Peti szokás szerint videoüzenetben is értékelte a doningtoni hétvégét a P1race.hu olvasói számára:

Forrás: Faster Promotion

Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások