MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Sergio Garcia Misanót is kihagyja!

A sérült veséje még mindig nem jött rendbe.
Palencsár Tibor 2021.10.19. 20:03:50
Az Aspar Team kedden tudatta, hogy az Amerikai Nagydíj első szabadedzésén megsérülő Sergio Garcia a most hétvégén Misanóban megrendezendő Emilia Romagna Nagydíjon sem fog részt venni. Garcia kedd reggel vett részt egy CT-vizsgálaton a valenciai IMED Kórházban, amely kimutatta, hogy a bukás során bevérzett veséje még mindig nem 100%-os.

Garcia így nyilatkozott: „Jól érzem magam, de a ma reggeli CT vizsgálat kimutatta, hogy a vesém még mindig nincs teljesen rendben. A vérömleny még mindig nem tűnt el a vesémből, és az orvosok azt javasolták, hogy ne utazzak el Misanóba, de azt mondták, hogy Portugáliára már rendbejöhetek, és ez motivál engem, de szomorú vagyok, hogy ezt a nagydíjat ki kell hagynom, mivel harmadik vagyok a bajnokságban, és egy újabb kihagyás rontja az esélyeimet. Viszont eltökéltebb vagyok, mint valaha, hogy ismét a GasGas-ra ülhessek.”

Garcia jelenleg 50 pontos hátránnyal bír a listavezető Pedro Acostához képest. A mostani kihagyással Garcia már csak 50 pontot szerezhet a két utolsó futamon. Ha – tegyük fel – Acosta mindhárom futamon nullázik, és Garcia megnyerné a két utolsó versenyt (no meg Dennis Foggiát is balszerencse sújtja), akkor pontazonossággal Garcia lenne a világbajnok, mivel neki az öt győzelem mellé két második hely lenne, míg Acostának csak egy. Persze ez nagyon halvány matematikai esély. A lényeg: ha Acosta csupán egyetlen pontot is szerez Misanóban, akkor Garcia már matematikailag sem lehet világbajnok idén.

Fotó: Aspar Team
Palencsár Tibor
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast