MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Sergio Garcia számára véget ért a hétvége!

Ezzel jelentősen csökkennek a bajnoki esélyei.
Palencsár Tibor 2021.10.02. 10:34:52
Magyar idő szerint éjfél után jelentették be, hogy a Moto3 világbajnokság egyik éllovasa, Sergio Garcia nem tudja folytatni az Amerikai Nagydíj hétvégéjét!

Mint ismert, Sergio Garcia az első szabadedzés végén bukott a tizes kanyarban, de utána a pálya orvosi központjában történt kivizsgálást követően engedélyezték számára a második szabadedzésen történő részvételt. Garcia azonban az FP2 után sem érezte jól magát, emiatt még egyszer elmentek az orvosi központba, ahol a röntgen semmilyen sérülést nem jelzett. A biztonság kedvéért Garciát azonban elvitték az Austin-i Dell Seton Kórházba további kivizsgálás céljából. 
Az ottani vizsgálatok azonban megmutatták, hogy egy vérömleny van a veséjében, ez pedig azt jelenti, hogy Sergio Garcia számára véget ért az Austin-i hétvége. 

Az Aspar csapat versenyzője így még távolabb kerül a bajnoki címtől: hátránya jelenleg 42 pont a listavezető Pedro Acostával szemben, Dennis Foggiával pedig azonos pontszámmal állnak holtversenyben a második helyen. Még nem tudni, hogy ők mennyi pontot fognak szerezni vasárnap, de az bizonyos, hogy Sergio Garcia egyet sem fog. 

Fotó: Aspar Team
Palencsár Tibor
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast