Egyéb autósport

Shwartzman nyerte az F2-es futamot Mazepin és Schumacher előtt

Az orosz versenyző remek taktikával könnyedén behúzta a szombati futamot, de Mazepinnek is remek versenye volt.
Az F1 időmérője után a Formula-2 első versenye vette kezdetét a Hungaroringen. Callum Ilott indulhatott a pole-ból a futamon, aki remekül kapta el a rajtot, mögé Dan Ticktum és Mick Schumacher sorolt be az első kanyarban, Luca Ghiottónak pedig ismét nem sikerült jól startolni a második helyről. A második kör elején Roy Nissany nagyon furcsán elrontotta az első kanyart és kilökte csapattársát, Marino Satót, ezután pedig a biztonsági autó is bejött a pályára. A harmadik körben újraindult a futam, ahol Ghiotto és Lundgaard összeértek, a dán pedig defektet kapott és balesetett okozott, ami után Markelov a falban kötött ki, majd ismét a pályára jött a Safety Car.

A hetedik körben újra elengedték a mezőnyt, ekkor viszont már ütközés nélkül eljött a mezőny. A nyolcadik körben többen is kijöttek a boxba, Ilott és Ticktum is kereket cseréltek, Schumacher és Ghiotto viszont továbbra is gyors volt az élen. Schumacher a 12. körben jött ki kerékcserére és sikerült is visszajönnie Ilott elé, de a hideg gumikon nem volt megfelelő a tapadás, így a brit könnyedén meg tudta őt előzni. Féltávnál Ticktum tempója kezdett visszaesni, Ghiotto és Zhou is megelőzte őt, Schumacher pedig elkezdett gyorsulni és DRS segítségével elment Ilott mellett. Ami a leginkább meglepő volt, hogy Shwartzman a 20. körben is úgy volt kint a pályán, hogy még nem volt kint a boxban új abroncsokért.

Shwartzmannál a 27. kör végén cseréltek kereket, de az orosz versenyző a boxutcából kifele elfékezte a gumikat, így csak Ghiotto mögé tudott visszajönni az ötödik helyre. Az orosz viszont a gumielőny miatt könnyedén előrejött a második helyre, majd üldözőbe vette a csapattársát, Schumachert az élen. A 30. körben Ghiotto is előrébb lépett, Ilott mellett ment el és vette át a harmadik helyet, Shwartzman pedig a kör végén elment csapattársa mellett és könnyedén övé lett az első hely. Mazepin az utolsó körökben kezdett felzárkózni az élmezőnyre és meg is előzte Ghiottót, majd egy körrel később a fiatal németet is megelőzte és feljött a második helyre.

A középmezőnyben nagy csata zajlott a futam végéig, de az élen nem változott az eredmény. A top5 sorrendje: Shwartzman, Mazepin, Schumacher, Ghiotto, Drugovich.

A futam végeredménye:

Fotó: Formula-2 Twitter


Hozzászólások