Formula-E

Sims zsinórban harmadik rajtelsőségét szerezte

Akárcsak pénteken, úgy a szombati időmérőn is a BMW-s volt a leggyorsabb a Formula-E rijádi állomásán. A britet Buemi és Di Grassi követi a sorban, a bajnokságot vezető Bird hetedik lett.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A duplafutamos idénynyitónak köszönhetően szombaton újabb időmérővel folytatódott a Formula-E rijádi programja. Az első kvalifikációs csoportban a bajnokság, vagyis tulajdonképpen a pénteki verseny legjobbjai gurultak pályára, s a futamot megnyerő Sam Bird az élre is állt a mögötte dobogón végző André Lotterert és Stoffel Vandoorne-t megelőzve.
 
A második hatos után aztán már Jerome d’Ambrosio vezetett Alexander Sims és Mitch Evans előtt, de Edoardo Mortara is odaverekedte magát a legjobbak közé. A harmadik csoportból aztán a délelőtti szabadedzésen leggyorsabb Antonio Felix da Costa vette át az első pozíciót a DS Techeetah színeiben, s őt már végül nem is tudták megelőzni. Rajta kívül Sebastien Buemi, D’Ambrosio, Sims, Lucas di Grassi és Evans fért be a Superpole-ba, az összetettet vezető Bird viszont csak hetedik, a címvédő hadjáratát gyengén kezdő Jean-Eric Vergne pedig mindössze a 11. pozícióba kvalifikálta magát.
 
A Superpole-ban aztán Sims lett a leggyorsabb, így a tavalyi New York-i évadzárót is beleszámítva immár zsinórban harmadszor szerzett rajtelsőséget a BMW-s. A britet két korábbi bajnok, Buemi és Di Grassi követte a sorban, majd jött Evans és D’Ambrosio, míg Da Costának több kisebb hiba miatt be kellett érnie a hatodik rajthellyel. A szezon második versenye ma 13 órakor startol.
 
A 2. időmérő végeredménye:

Fotó: Formula-E Media


Hozzászólások