Formula-E

Simsé a szezon utolsó pole-ja, Vergne a 12.

A BMW pilóta zsebelte be a New York-i évadzáró második rajtelsőségét Robin Frijns és Sebastien Buemi előtt. Utóbbi így már kiszállt a bajnoki küzdelemből, de a másik két kihívó a címvédő előtt a rajtrácson.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Úgy fordult rá a Formula-E mezőnye a New York-i duplafutamos szezonzáró második napjára, hogy még négyen rendelkeztek matematikai eséllyel a bajnoki címre. Ez a kvalifikáció csoportköre után is így maradt, hiszen az egyetlen, akinek pole-pozíció is kellett ehhez, azaz Sebastien Buemi, bejutott a legjobb hat pilótát felvonultató Superpole-ba. Végül mégis ő lett az egyetlen, aki kiszállt a küzdelemből, ugyanis nem jött össze neki a rajtelsőség.
 
Azt ugyanis Alexander Sims szerezte meg a BMW-vel, méghozzá karrierje során először, 95 ezreddel Robin Frijns előtt. Buemi harmadikként zárt, rajtuk kívül Sam Bird, Stoffel Vandoorne és Daniel Abt verekedte be még magát a döntő fázisba.
 
Ami pedig az összetettbeli esélyeseket illeti: az éllovas és címvédő Jean-Eric Vergne a 12. pozícióba kvalifikálta magát, és mindkét üldözője, Lucas di Grassi és Mitch Evans előle, konkrétan a 11. és 9. helyről kezdheti meg a futamot. Viszont mindkettejüknek győznie kell a bajnoki címhez: a brazilnak ehhez még az is kell, hogy Vergne legfeljebb kilencedik legyen és ne ő fussa a leggyorsabb kört, míg Evansnek épp az azért járó bónuszpont is szükségeltetik ugyanehhez a DS Techeetah franciájának nullázása mellett. A mindent eldöntő futam 22 órakor rajtol.
 
A vasárnapi időmérő végeredménye:

Fotó: BMW Motorsport


Hozzászólások