MotoGP

Smith: „Csökkent az Aprilia hátránya”

A brit szerint ettől függetlenül még sokat kell fejlődniük.
Annak ellenére, hogy Bradley Smith nem ért el túl acélos köridőket a misanói privátteszten, nagyon elégedett egyelőre az Apriliával. Szavait a Crash.net szakoldal idézi: „Őszintén szólva jól éreztem magam a teszten. Teljesen más mentálisan átállni tesztversenyzőből rendes versenyzővé, és így egyre gyorsabb köröket teljesíteni. Az első napon viszonylag hamar meglett a ritmus, de nehezen találtam meg a gyorskörös tempómat. Csütörtökön már jobban éreztem magam, és megtaláltam a motor határait.”

„A délutáni etapban egyre jobban éreztem magam, és folyamatosan könnyebb volt kezelnem az Apriliát. A motor alapbeállítása nagyon jó volt már Sepangban és Katarban is, és ezt most is érezzük. Néhány kisebb dolgot még meg kell értenünk, hiszen most a gyári versenyzők beállításai helyett meg kell találnom azt, ami nekem fekszik. A tudásunk megvan ahhoz, hogy az új motorblokkal beinduljanak a dolgok. Jelenleg még nem tudunk mindent kihozni a gépből, de tudjuk azt, hogy mi segíthet. Én tényleg úgy érzem, hogy egyre jobban állunk, és már nagyon várom a szezon kezdetét.”


A brit motoros a misanói, számára jónak tűnő különbségek ellenére nem gondolja, hogy a jerezi szezonkezdés könnyű lehet a noale-i márka számára: „Szerintem Jerezben teljesen más lesz a helyzet, mint itt, hiszen sokkal melegebb lesz, és nem lesz olyan jó a tapadás. Aleix, Oliveira és Pol is 1:32:9-es kört tudott teljesíteni, ami szerintem akár top10-es idő is lehet majd. Ha jobbak akarunk lenni, akkor még fél másodpercet találnunk kell valahol. Ez rám különösen igaz, de a sepangi 1,2-1,3-as különbséghez képest jobban állunk. Mindenesetre még dolgoznunk kell.”

Smith emellett elég érdekes véleményt mondott a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetről is: „Szerintem a karantén alatt mindenki össze tudta szedni magát, mert sok időnk volt felkészíteni magunkat. Normál esetben csak egy hónap van pihenni, majd megint egy hónap arra, hogy formába hozzuk magunkat. Ez eddig rendben is van, viszont 25 kör teljesítése más tészta lesz, de majd meglátjuk.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások