MotoGP

Sofuoglu: „Már érdeklődtek Razgatlioglu iránt a MotoGP-ből”

A török elmondta, hogy a WSBK esetleges megnyerése után protezsáltja akár válthat is.
Toprak Razgatlioglu a Superbike-világbajnokság új feltörekvő csillaga. A fiatal motoros tavaly megszerezte első győzelmét még a Puccetti Kawasaki színeiben, idén pedig átváltott a gyári Yamahára, és a kategória első hétvégéjén szintén sikerült nyernie, ráadásul eddig sokkal erősebbnek tűnik a teljesítménye, mint Michael van der Marké. Razgatlioglu menedzsere, az ötszörös Supersport-világbajnok Kenan Sofuoglu elmondta a kategória hivatalos oldalának, hogy protezsáltjára bizony már a MotoGP-ből is felfigyeltek, de váltást csak akkor terveznek, ha már a Superbike-vb-n összejön a végső diadal:

„Elmondhatom, hogy Toprak iránt már érdeklődtek a MotoGP-ből, és én azonnal szólni is fogok neki, ha egy jó ajánlat érkezik, viszont most a célunk egyértelműen minél jobban szerepelni a 2020-as Superbike-vb szezonban. A Superstock1000-ben évekkel ezelőtt elmondtam neki, hogy az elsőszámú cél egyértelműen a WSBK megnyerése. Ha mondjuk ez 2021-ben összejön, és lesz ajánlatunk egy gyári csapattól, akkor megváltoztathatjuk a tervet, és ha akar, mehet a MotoGP-be.”

A török hozzátette, hogy nem bánja azt, hogy nem versenyzett tovább, hiszen sokkal jobb neki a fiatalok jövőjére koncentrálni: „Amikor még Törökországban motoroztam, akkor az volt a cél, hogy a Supersport-világbajnoksáon menjek. Nem akartam címet nyerni, csupán versenyezni. Végül megszereztem öt címet, de ahhoz nem voltam elég ambiciózus, hogy feljebb lépjek egy kategóriával, vagy akár átigazoljak a Moto2-be, vagy a MotoGP-be. Egy kicsit megpróbáltam, de láttam, hogy rövid időn belül nem érhetek el semmit, úgyhogy feladtam. Számomra többet jelent az, amit a Supersportban összehoztam, és az, hogy a fiatal török versenyzők jövőjével foglalkozhatok.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások