MotoGP

„Sokkolta” a KTM vezetését Oliveira kifakadása

Rendesen meglepődött Pit Beirer motorsport-igazgató a portugál motoros nyilatkozatán, miután kiderült, hogy nem őt, hanem Brad Bindert igazolja le az osztrákok gyári csapata 2020-ra.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Johann Zarco szerződésbontását követően a KTM gyári alakulata második motoros nélkül maradt 2020-ra, néhány hete azonban végül bejelentették, hogy az eredetileg a Tech3-hez leigazolt Brad Binder veszi át a helyét jövőre, míg a szatellit gárdánál marad Miguel Oliveira, mellé pedig Iker Lecuona érkezik. Oliveira a bejelentés után kissé ingerülten úgy fogalmazott, hogy az osztrákok döntése azt mutatja számára, hogy nem érdemli meg a bizalmukat, miközben a KTM részéről azt nyilatkozták, hogy maga a portugál utasította vissza a gyári csapat lehetőségét még Misanóban. Most Pit Beirer, aki nem volt jelen a Phillip Island-i futamon, ahol a bejelentést tették, szintén megszólalt az ügyben:

„Az egyik legmeglepőbb dolog az volt számomra, amikor Miguel hirtelen az én távollétemben azt nyilatkozta, hogy nagyon csalódott, és hogy mindez egyértelmű jele annak, hogy a KTM nem számol vele” – nyilatkozta a KTM motorsport-igazgatója a Motorsport.com szaklapnak. „Sokkolt a dolog! Felajánlottuk neki, hogy csatlakozzon a gyári csapathoz, és szerintem jól döntött, hogy a Tech3-nél maradt, mert ott sem fogja semmilyen hátrány érni. Viszont ez a megnyilvánulás szerintem kissé sportszerűtlen volt abban a pillanatban. Azóta megbeszéltük a dolgot, és ő is jól emlékszik a misanói beszélgetésünkre. Nagyon kellemetlen helyzet volt ez számomra, amikor otthon ülve meghallottam a megjegyzéseit, mert pontosan ennek a helyzetnek az elkerülése volt a célunk a misanói megbeszéléssel. Mostanra viszont megoldódott a dolog.”

A valenciai évadzárót vállműtétje miatt kihagyni kényszerülő Oliveira úgy fogalmazott néhány hete, hogy akkor nem bántotta volna a dolog, ha az idei szezon hátralévő futamaira beugrasztott tesztversenyző, Mika Kallio kapott volna további lehetőségét, az viszont sértette, hogy az egyéves tapasztalata ellenére inkább egy újoncot választottak helyette Binder személyében. Beirer szerint viszont az említett misanói megbeszélésen fel sem merültek ezek a nevek. „Ő is elégedett volt, mi is elégedettek voltunk. Utána odament Hervéhez, és megerősítette neki, hogy velük marad. Minden világos volt. Számunkra is egyértelmű volt, hogy találnunk kell egy második motorost a gyári csapatunkba. De nyilván nem mehetünk vissza Miguelhez minden egyes felmerülő név esetén újra megkérdezni, hogy akar-e jönni vagy sem.”

Fotó: Red Bull Content Pool


Hozzászólások