MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Stoner: „Élveztem, hogy Rossi szenved a Ducatival”

Casey Stoner arról beszélt, hogy köszönhetően annak, hogy Valentino Rossi milyen színben tűntette fel őt az azt megelőző évek során, ezért az ausztrál beismerte, hogy kissé kárörvendő volt, amikor látta, hogy a „Doktor” nem boldogul a Ducatival.
Forgó Ariel János 2021.11.28. 15:34:40
Olvasási idő: 1 perc
„Én voltam az egyik legnagyobb ellenfele, amikor a csúcson volt.” – kezdte Stoner a kilencszeres világbajnok olasz kapcsán. „Rossi volt a 2000-es évek elejének legjobb versenyzője, egy másik szint. Amikor azonban Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa és én megérkeztünk a MotoGP-be, akkor láttuk, hogy nem jobb nálunk. Rossi egészen addig volt kedves, amíg nem kezdtünk el rivalizálni. Mindig próbált a fejembe mászni, de amikor ez nem sikerült neki, akkor mindig tett róla, hogy ellenségként tüntessen fel engem. Ugyanezt csinálta Marquezzel is. Innentől kezdve tehát nem is akartam a barátja lenni, vagy a fair play-t választani.” – mondta az ausztrál, aki 2006-ban az LCR Hondával debütált a királykategóriában, majd 2007-ben a Ducatihoz szerződött, akikkel azonnal világbajnok lett.
 
Stoner 2010 végéig versenyzett a Ducatinál, ahonnan a Repsol Hondához igazolt a helyére pedig Valentino Rossi érkezett az olasz márka gyári alakulatához. „A HRC-nél olyan motor állt a rendelkezésemre, amit szenzációs volt vezetni. Azt pedig hozzá kell tegyem, hogy élveztem nézni, ahogy Valentino szenved a Ducatival. Rengeteget beszélt arról, hogy miként lesz képes fejleszteni a motort, hogy ezzel jobbá tegye, azonban a valóságban inkább csak rosszabb lett a helyzet. Valentino jó volt a fej-fej melletti küzdelemben, de abban is, hogy menni tudjon a másikkal. Sosem tudott egyedül gyors kört futni, csak ha szélárnyékba került, ez pedig limitálta őt.” – magyarázta Stoner az idén év végén visszavonult MotoGP legenda kapcsán.

Fotó: MotoGP Media
Forgó Ariel János
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast