Superbike

Superbike VB – újabb naptárváltozás

Egy megszokott helyszín kikerül, egy új pálya pedig bekerül a naptárba.
A mai napon kiadta az FIM és a Dorna a 2021-es Superbike világbajnokság frissített naptárváltozatát. Az már korábban bejelentésre került, hogy az elhalasztott Estoril-i fordulóra hamar sor kerül, méghozzá közvetlenül az Aragon-i szezonnyitó utáni hétvégén, május 29-30-án.

Mai nap pedig hivatalosan is bejelentették, amit korábban csak pletykaszinten lehetett hallani: bekerül egy új helyszín a naptárba, a csehországi Most. Bár a pálya nem igazán új, 1983-ban építették (vagyis négy évvel korábban, mint a Brno-i pályát), rendszeresen karban volt tartva és felújításon is átesett. Így Csehország ismét visszakerül a Superbike VB vérkeringésébe, igaz nem a megszokott brnói aszfaltcsík, hanem az ország északnyugati részén, a német határhoz közel fekvő pálya révén. Az FIM, az Autodrom Most és a Dorna WSBK által aláírt megállapodás öt évre szól, így a pálya 2025-ig biztosan a Superbike világbajnokság naptárában fog szerepelni.
A tervek szerint a pálya nyáron, az augusztus 06-08-i hétvégén fogja vendégül látni a szériaalapú világbajnokság valamennyi géposztályát.

Ugyanakkor az is hivatalossá vált, hogy idén biztosan elmarad az ausztráliai versenyhétvége: Phillip Island már kérdőjelesen sem szerepel a naptártervezetben. A Covid-helyzet miatt jobbnak látta valamennyi fél, ha a Melbourne melletti pálya arra készül inkább, hogy a 2022-es szezonnyitót ismét ott rendezzék.
Az idei versenynaptár (az április 29-i állás szerint):
   
Fotó: Dorna WSBK


Hozzászólások