MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Suppo sajnálja a Hondát, szerinte sok hibás döntést hoztak

Livio Suppo, a Repsol Honda egykori csapatfőnöke sajnálatát fejezte ki a HRC utóbbi két szezonban nyújtott teljesítményével kapcsolatban, ugyanakkor hozzátette, hogy ez szerinte nem véletlen, hiszen a japán márka elég sok hibás döntést hozott.
Forgó Ariel János 2022.01.06. 22:53:44
Olvasási idő: 2 perc
 „Rengeteget hibáztak a múltban.” – kezdte Suppo véleményét a Honda kapcsán. „Hiba volt például elengedni Danit.” – utalt ezzel Pedrosára a Repsol Honda korábbi csapatvezetője. „Megmutatta ugyanis, hogy a motor fejlesztése olyan irányba halad, melynek köszönhetően csak Marc tud erős lenni. Nagyon sajnálom a Hondát azért, hogy úgy kell küzdeniük, ahogy mostanság teszik. Amikor ugyanis én 2017 végén elhagytam a csapatot, akkor még nagyon erősek voltak. Bízom benne, hogy Marc rendben lesz, hiszen az mindenképpen segítene rajtuk.” – magyarázta Suppo, ugyanakkor egyértelművé tette: „A többi hondás versenyző eredményei nem voltak valami jók, szóval a motor fejlesztése vélhetőleg nem a legjobb.” Suppo kétségkívül tudja, hogy miről beszél, hiszen hatalmas tapasztalata van a MotoGP-ben, amit a Ducati és a Honda gyári csapataink vezetőjeként szerzett.
 
Suppo szerint nagy hiba volt Dani Pedrosa (a képen) elengedése a Honda részéről
 
Nem a Repsol Honda csapatfőnöke az egyetlen ember, aki az utóbbi időben bíráló szavakat fogalmazott meg a HRC-vel szemben. Van aki nyíltan, van aki utalgatva mondta el, hogy a japánok túlságosan is Marquez eredményeire, valamint problémamegoldó készségére, egyszersmind tehetségére hagyatkoztak, amely hosszútávon nem volt jótékony hatással a motor fejlesztésére. Emellett a márka többi versenyzője egyszerűen képtelen boldogulni, vagy legalábbis megközelíteni azon eredményeket, melyeket Marc Marquez tudott produkálni a Hondán ülve. Ne felejtsük el, hogy utoljára a 2018-as Argentin nagydíjon fordult elő, hogy olyasvalaki (Cal Crutchlow) nyert a Hondával, akit nem Marc Marqueznek hívnak. Azóta a királykategóriában a HRC mind a 24 (!) győzelmét Marquez szállította.
 
Fotó: MotoGP Media
Forgó Ariel János
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast