WTCR

Syahrin a sepangi duplázásról: „Őrületes lesz, de készen állok!”

Egy hétvégén belül fog motor- és autóversenyen is szerepelni a maláj versenyző, akire így mentálisan és fizikailag is komoly kihívás vár majd Sepangban.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Nem akármilyen tettre készül a jövő héten Hafizh Syahrin: az elmúlt két idényt a MotoGP-ben töltő, jövőre viszont a Moto2-be visszalépő maláj ugyanis egy hétvégén belül fog rajthoz állni a WTCR és az EWC közös sepangi fordulóján. Ez effektíve azt jelenti, hogy Syahrin zsinórban hét napot lesz a pályán: hétfőn és kedden a Hyundai TCR-autóját fogja tesztelni, szerdán és csütörtökön jönnek az edzések és az időmérőn a nyolcórás motorversenyre, pénteken következnek a WTCR-es tréningek, szombaton maga az EWC-verseny, vasárnap pedig a három WTCR-futam.

„Kemény lesz, hiszen szombaton nyolcórás versenyünk lesz az EWC-ben, aztán vasárnap három futamot teljesítünk az autóban. De jól fel fogom készíteni erre a szervezetemet, és igyekszem folyamatosan pihenni, mert az nagyon fontos lesz” – mondta el a fizikai és mentális kihívások kapcsán a maláj motoros. „Remélem, az autóban is jól fogok teljesíteni és igyekszünk jókat csatázni. Meglátjuk, mindenesetre megpróbáljuk élvezni.”

„Érdekes és izgalmas lesz, mert még sosem csinált egy motoros ilyen dupla őrületet egyetlen hétvége során. Úgy voltam vele, miért ne ragadnám meg a lehetőséget, amit a sepangi pálya kínál nekem, hogy hét FIA világbajnok ellen mérkőzhetek meg egy WTCR-autóban. Nyilván nem tudok célokat megfogalmazni, mert nem tudom, mi lesz elérhető és mi nem, de igyekszem sokat tanulni és tapasztalatot gyűjteni. Remélem, a rajongóknak tetszeni fog.”


Bár a WTCR-ben értelemszerűen nem tudja, mire számíthat, az EWC-ben igenis komoly célokat tűz ki maga elé a Sepang Racing Teammel, amelynek színeiben a MotoGP-ben vitézkedő Franco Morbidelli, valamint a Yamaha WSBK-csapatát erősítő és a suzukai 8 órást többször is megnyerő Michael van der Mark lesznek a csapattársai. „Jó csomaggal rendelkezünk a motort illetően, jó a csapatunk, kiválóak a csapattársak, szóval nyilván a csapat kitűzi majd a célt, hogy dobogóra álljunk a sepangi 8 óráson” – nyilatkozta Syahrin.

Visszatérve még a WTCR malajziai állomására: Syahrin tehát egy Hyundaijal fog indulni, amelyet a Team Engstler indít majd. Mitchell Cheah esetén ugyanez mondható el, míg a harmadik szabadkártyás, Joao Paolo de Oliveira egy KCMG Hondát vezet majd. Végezetül még egy infó a túraautósok sepangi fináléjáról: a PWR Racingnél újra a társtulajdonos Daniel Haglöf lesz majd Mikel Azcona társa, miután Makaóban Robert Dahlgren helyettesítette őt.

Fotó: Red Bull Content Pool


Hozzászólások