WTCR

Syahrin a WTCR és az EWC sepangi fordulóján is rajthoz áll

Dupla szabadkártyás szereplése lesz a MotoGP-ben szereplő versenyzőnek december közepén, ugyanis mind az endurance-vb, mind a Túraautó-világkupa maláj versenyein ott lesz a rajtrácson.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Különleges eseményre kerül sor december középső hétvégéjén Sepangban: a Slovakia Ringhez hasonlóan egyszerre látja vendégül a pálya a WTCR és a FIM endurance-vb szereplőit. Előbbi szériának ráadásul az lesz a szezonzáró fordulója, míg az EWC első ízben látogat Malajziába. Kedden egy sajtótájékoztató keretein belül bejelentették, kik lesznek a Túraautó-világkupa szabadkártyásai, s bizony az egyik név roppant érdekes.

Hafizh Syahrinról van szó, aki évek óta a gyorsaságimotoros-világbajnokság szereplője, s tavaly óta konkrétan a MotoGP mezőnyének tagja: idén a Tech3 KTM színeiben nyújt meglehetősen harmatos teljesítményt. Syahrin hazai pályáján belekóstolhat a túraautózásba, méghozzá a Liqui Moly Team Engstler csapatának egyik Volkswagenjével, de ezzel még nem áll meg a kaland a motoros számára, ugyanis rajthoz áll a nyolcórás motorversenyen is. Arra egyébként szombaton, míg a WTCR futamaira vasárnap kerül majd sor.

Ami a másik két WTCR-es beugrót illeti: Mitchell Cheah szereplését már korábban bejelentették, a tavaly a TCR Asiában, idén pedig a TCR Germany sorozatban vitézkedő pilóta kvázi Syahrin csapattársa lesz, ugyanis ő pedig Engstlerék másik Volkswagenjét fogja vezetni. A harmadik szabadkártyás a nemzetközi tapasztalatokkal nem igazán rendelkező Douglas Khoo lesz, aki egy Cuprába ül majd be – már amennyiben az FIA rábólint majd a három vendégszereplő indulására.

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások