Sykes a váltásra, Haslam a visszavonulásra, Laverty a maradásra készült fel

A Superbike átigazolási piaca továbbra is mozgolódik, hiszen bár a gyári ülések immáron biztosra vehetőek (leszámítva a Hondát), néhány szó szerint régi motoros sorsa még kérdéses.
P1race.hu 2021-09-28 10:34:19
A 2013-as Superbike világbajnok épp rehabilitációját tölti barcelonai balesetét követően, azonban ettől függetlenül a háttérben még zajlanak az események és a folyamatok, melyek nyomán továbbra is kérdés, hogy vajon ő hol folytatja jövőre. Annyi biztos, hogy a gyári BMW istállónál nincs maradása, hiszen ott Michael van der Mark és Scott Redding húzza majd a gáz. Habár nem zárták ki annak a lehetőségét sem, hogy Sykes esetleg a Bonovo alakulatban, Folger partnereként mégis marad  a bajor márkánál, azonban mégis a legvalószínűbb az, hogy visszatér a gyökerekhez és a Brit Superbike-ban versenyez majd 2022-ben. A 36 éves pilótának a Paul Bird Motorspottól van ajánlata, vagyis a Team VisionTrack Ducati színeiben állhatna rajthoz hazája nemzeti bajnokságában. Ha pedig már Sykes kapcsán szóba került a BMW, akkor érdemes kitérni Eugene Lavertyre is, aki pont a sérüléseiből lábadozó márkatárást helyettesítette Jerezben.
 
Az ír pilóta eredetileg az RC Squadra Corse szatellit BMW csapattal kezdte meg a szezont, később azonban financiális okok miatt az alakulat kénytelen volt felfüggeszteni a világbajnokságon való szereplést. Laverty szívesen maradna jövőre is a bajor márkánál, viszont immáron nem egy külön csapat színeiben, hanem miként azt már feljebb Sykes esetében is említettük, ő is a Bonovo istállóhoz írna alá. Erre már jóval nagyobb esély van, mint a 2013-as világbajnok esetében, így pedig a BMW két alakulattal, összesen pedig négy versenyzővel állna rajthoz a jövő évben. A sort Leon Haslammal zárjuk, aki pedig több mint valószínű, hogy távozik a Superbike-ból év végén. Azt még egyelőre nem tudni, hogy esetleg ő is visszatér-e a Brit Superbike-ba, vagy pedig végleg szögre akasztja a bukósisakot, mindenesetre úgy nyilatkozott, hogy amennyiben nem tud olyan motorral menni, mellyel esélye lenne a 2022-es világbajnoki címet megnyerni, akkor felkészült az életmódváltásra is.

Fotó: World Superbike Media
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast