Sykes kisebb csuklótörést szenvedett

A Superbike világbajnokság idei szezonjának egyik favoritja, Tom Sykes meglehetősen szerencsétlenül kezdte el a felkészült a jövő hétvégésen esedékes idénynyitóra a helyszínen, miután a teszten elszenvedett bukása után kisebb mértékű csuklótörést diagnosztizáltak nála.
Balogh Tamás 2013-02-14 19:01:59
Sykes tavaly mindössze fél ponttal maradt le a világbajnoki címről, a 2013-as idény előtt pedig az egyik legnagyobb esélyesnek tartják, a Phillip Island-i nem hivatalos teszt első napján viszont az ötödik körében ledobta magáról a Kawasaki és a brit hatalmasat esett, miután motorjával ráment egy nedves foltra az új aszfalton a Siberia elnevezésű balosban. Amellett, hogy a gépben is jelentős károk keletkeztek az eset miatt, a versenyzőt is bevitték az orvosi központba, mivel lehetséges volt, hogy megsérült a csuklója. Bár eleinte megadták neki az engedélyt arra, hogy visszatérjen a bokszba, a folyamatosan fájdalom miatt viszont inkább meglátogatta a melbourne-i kórházat, ahol röntgenvizsgálatnak vetették alá.
 
A diagnózis szerint Sykes kisebb mértékű csuklótörést szenvedett, amely miatt valószínűleg ki kell hagynia a nem hivatalos teszt holnapi, második napját. Ugyanakkor jó hír, hogy várhatóan a jövő hét eleji, immáron hivatalos ausztráliai teszten már újra motorra ülhet, így természetesen a pár nappal később megrendezésre kerülő Phillip Island-i szezonnyitó hétvégén is. A pálya újra aszfaltozott felülete egyébként nem csak a Kawasaki pilótáján fogott ki: Jules Cluzel is megsértette a vállát egy balesetben, valamint bukott Leon Camier és Loris Baz is.
Balogh Tamás
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast