Superbike

Sykes nyerte a doningtoni időmérőt

Tom Sykes 364 ezreddel verte meg Jonathan Rea-t a Superbike donningtoni fordulójának időmérőjén. Érdekesség, hogy az első négy helyen brit versenyzők végeztek, Chaz Davies és Alex Lowes lett a harmadik, illetve negyedik.
Az időmérő első felvonása nem hozott nagy izgalmakat, ugyan két perccel a vége előtt még Eugene Laverty és Jordi Torres álltak továbbjutásra, a végén azonban Laverty és Forés jutott tovább a Superpole 2-be. 

A Superpole 2-be jutott versenyzők közül a címvédő Jonathan Rea kezdett a legjobban, Laverty pedig azok után, hogy továbblépett az első szakaszból, a második helyen követte őt. Sykes azonban mindkettejüknél gyorsabb kört repesztett, ami egyúttal a hétvége legjobb köre is volt ezekben a pillanatokban.

Öt perccel a leintés előtt indultak ki újra a pályára a pilóták, Chaz Davies egy pillanatra átvette a vezetést, de Sykes egy fantasztikusan gyors kört rakott össze, 6 tizeddel verte Daviest, Rea 4 tizeden belülre jött fel Sykes mögé, ami már nem is változott, így brit első sor lesz a holnapi napon.

A Superpole végeredménye:

 


Hozzászólások