Sykes pályacsúccsal elhappolta a pole-t Rea elől

A Kawasaki párosa elsöprő fölénnyel szerezte meg az első két rajtkockát a délután rajtoló első futamra.
Krizsa Gergő 2018-09-29 11:20:23
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Az utolsó szabadedzések után a Superbike-vb kvalifikációjának első szakaszával folytatódott a magny-coursi szombati program. Az elsők körök után Leon Camier és Eugene Laverty álltak az élre és a harmadik Leandro Mercado már több, mint hat tizedmásodpercet kapott tőlük, így sokáig az látszott, hogy simán továbbjutnak ők ketten.. Az utolsó percekben azonban Camier és Toprak Razgatlioglu is átugrotta Lavertyt, így ők ketten jutottak tovább a superpole 2-be.

A második szakaszban Jonathan Rea rögtön az élre állt és elsőre legyőzhetetlennek látszott. Ezután ő volt az, aki elsőként kigurult a második kifutásra és egy 1:35,853-ös brutális pályacsúccsal akarta jelezni a mezőnynek, hogy őt nem győzik le ma. Tom Sykes viszont ezt máshogy gondolta és még másfél tizedet találva megszerezte a rajtelsőséget. A top10-ben rajtuk kívül Lorenzo Savadori, Xavi Fores, Alex Lowes, Chaz Davies, Michael Ruben Rinaldi, Loris Baz, Razgatlioglu és Michael van der Mark végeztek.

Az időmérő edzés végeredménye:
Fotó: Kawasaki Media
Krizsa Gergő
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast