TCR

Szabó Zsolt: „Barcelonában bátrabban lehet menni”

Utolsó előtti állomásához érkezik a TCR Európa-kupa szezonja a hétvégén, ahol a M1RA pilótái közül a fiatal magyar versenyző csak teszten, az összetettben második helyen álló Luca Engstler pedig egyáltalán nem körözött még.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Szó szerint nehéz dolguk lesz a M1RA pilótáinak a TCR Europe barcelonai állomásán, mivel a Balance of Performance- és a súlytáblázat értékeiből kiderült, hogy a Hyundai nemcsak a legnagyobb hasmagassággal (90 mm), a legkisebb motorerővel (97,5%) és a legnagyobb súllyal (1345 kg) gurul majd ki a pályára, de utóbbi paraméterben jelentős a különbség: a Honda kivételével az összes márka 110 kilóval könnyebb lesz. Szabó Zsolt számára viszont legalább a pálya nem lesz teljesen ismeretlen, hiszen a WTCR szezon előtti tesztjét itt bonyolították le a szervezők, éles versenyhelyzetben azonban  most először tapasztalhatja meg a helyszín adottságait.

„Az előző évben volt lehetőségem itt tesztelni, azonban versenyezni most fogok először a pályán. Szerintem teljesen más színezetet ad ez az egésznek. Tekintve, hogy a teszt során nem mentünk sok kört, így nem nevezhetem „hazai helyszínemnek”, viszont mindenképpen pozitív, hogy már mentem rajta, bár igaz, hogy másik autóval és hidegebb körülmények között. A Circuit de Barcelona-Catalunya széles és biztonságos, úgyhogy bátrabban lehet menni rajta. Hogy mindez mennyire fekszik nekem, azt majd a hétvége végén tudom megmondani: ha gyors leszek, akkor nagyon; ha lassú, akkor kevésbé…” – nyilatkozta a miskolci pilóta.

A versenyző második versenyhétvégéjére készül Michelisz Norbert és Bári Dávid csapatával. A célok nem változtak. Tisztes helytállás, illetve a kisebb hajszálrepedések orvoslása. „Úgy érzem, hogy sikerült kellően felkészülnöm a pályából. Most volt időm speciális edzéseket végezni, szimulátorozni… Azért fontos megemlíteni, hogy második alkalommal dolgozunk együtt a csapattal, így az oscherslebeni hétvége kitűzései érvényesek itt is. Szeretnék minél jobb teljesítményt nyújtani, valamint a már megszerzett tapasztalatokat kamatoztatni. Természetesen a csapattól minden segítséget és támogatást megkapok ennek érdekében, amiért hálás vagyok nekik” – zárta gondolatait Szabó Zsolt.

Mindeközben a M1RA másik versenyzője, a bajnokságban a második helyen álló Luca Engstler a héthetes szünet ellenére is akciódús és sikeres időszak után érkezik meg Barcelonába – ő így beszélt a várakozásairól a magyar csapat honlapján: „Csodálatos hetek vannak mögöttem, hiszen a legutóbbi Európa-kupás forduló óta újra megszereztem a TCR Ázsia bajnoki címét, ami összességében már a negyedik elsőségem volt a különböző TCR-sorozatokban. Múlt héten pedig a WTCR kínai versenyhétvégéjének betétfutamain vettem részt a TCR Kínában. Nem volt könnyű dolgunk, mert a konténerek kicsit későn érkeztek meg a helyszínre, de így is sikerült megszereznem a pole-pozíciót, majd mindkét futamot megnyertem, amire büszke vagyok. De még nem laktam jól, továbbra is éhes vagyok a sikerekre, szeretnék Európában is bizonyítani, úgyhogy bízom az erős pontszerzésben Barcelonában. Még sosem jártam ezen a pályán azelőtt, úgyhogy sokat kell majd tanulnom a szabadedzéseken.”

A mezőnyben természetesen harmadik magyar érdekeltségű autóként ott lesz a Zengő Motorsport Cuprája is, amelyet ismét Tenke Tamás fog majd vezetni. Tenke a szezon eddigi versenyein összesen nyolc pontot szerzett, ezzel a tabella 29. helyéről várhatja az évad utolsó előtti állomását Barcelonában.

Szöveg: Farkas Kitti – Szabó Zsolt Média, M1RA.hu; Képek: Szabó Zsolt Média – M1RA Motorsport


Hozzászólások