WTCR

Tarquini vagy Muller? Jön a WTCR fináléja – videó!

Már csak az olasz és a francia hyundaios van harcban a WTCR megnyeréséért. A sorozat egy különleges videóval vezette fel a párharcot.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

33 pont. Ez az, ami elválasztja egymástól a túraautó-világkupa végső győzelméért harcoló két éllovast, Yvan Mullert és Gabriele Tarquinit. Ahogy már sokszor mondtuk, az ember egyből bólogatna, hogy na, igen 2008-2009 körül járhatunk ennél a helyzetnél, ám már tíz év eltelt azóta és újra a francia és az olasz csatáznak az élen. A végső csata felvezetéseként a két rivális egy szórakoztató videóban ostorozta egymást, valamint értékelték a szezonjukat.

A két versenyző már 10 évvel ezelőtt is csatázott a bajnoki címert Makaóban. 2008-ban Muller, míg 2009-ben pont Tarquini húzta be ezen a pályán a címet. Utóbbi évben a kvalifikáción ütköztek egymással és még a korházban is egymás mellé kerültek. Míg a francia a holnapi futamokon az 5. és 6. helyekről rajtol, addig az olasznak a 14. rajtkockából kell felküzdenie magát mindkét versenyen. Mullernek a végső győzelemhez 2 dobogó megszerzése szüksége legalább, amennyiben Tarquini nem nagyon tud előrejönni.

A két rivális beszélgetése közben egyikőjük sem volt rest odaszúrni a másiknak. Ezekből a csipkelődésekből a legjobbak:

Tarquini: „Yvan Muller? Tényleg ez a neve? Még sose találkoztunk ezelőtt.”
Muller: „Én vagyok az, aki egyszer már visszavonult, te pedig az vagy, akinek már évek óta meg kellett volna ezt megtennie!”

Muller: „Gyors srácok lesznek előttem és Norbi sem fog segíteni nekem. Az Audikat meg nagyjából lehetetlen megelőzni. Egyedül Yahn lesz az én oldalamon. Megyek is gyorsan beszélek vele!”

Tarquini: „Azonnal kilököm Thedet, ha elém kerül.”
Muller: „Az az én autóm, ne érj hozzá!”
Tarquini. „Jól ismersz. Az a dolgom, hogy problémákat okozzak!”

A beszélgetés végén mindketten sok sikert kívántak egymásnak, valamint Tarquini kapott ajándékba egy Yvan Muller Racing feliratú külön Makaóra készült csapatpólót is.

Michelisz Norbert egyébként még harcban van az összetettbeli harmadik helyért Jean-Karl Vernay-jel, Thed Björkkel, Pepe Oriolával  Esteban Guerrierivel és Rob Huffal. A szombati tempókat elnézve azonban az előtte 18 ponttal álló francia audis olyan erős, hogy a magyar versenyzőnek inkább a negyedik-ötödik helyre van reális esélye.

 
Fotó: WTCR Media
 


Hozzászólások