TCR

Tassi a pole-ban, mindkét M1RA a top10-ben

A pénteki edzéselsőség után a kvalifikáció hajrájában is a hondás magyar volt a leggyorsabb, míg Michelisz Norbert az ötödik, Nagy Dániel a nyolcadik helyen zárt a TCR Európa-kupa barcelonai idényzáróján.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Szombaton délben került sor a TCR Europe idei első időmérője, amely magyar sikerrel végződött: a már pénteken is leggyorsabb Tassi Attila szerezte meg a pole-t a Hell Energy Racing with KCMG Hondájában ülve. A csapat remekül muzsikált, hiszen Tassi mellől Josh Files indulhat majd a második helyről. Nem mentek rosszul a tegnap még gyengébben teljesítő M1RA-k sem: a beugró csapattulajdonos-pilóta, Michelisz Norbert az ötödik helyre kvalifikált, míg a Tassihoz hasonlóan az összetett dobogóért harcoló Nagy Dániel nyolcadik lett a Q2-ben – ez egyébként a vasárnapi versenyre egy harmadik rajtpozíciót jelent számára.
 
Ami egyébként a bajnoki elsőségre leginkább esélyes triót illeti, közülük egyértelműen Mikel Azcona mutatja eddig a legbiztatóbb formát, hiszen harmadik lett az időmérőn, ezzel pedig 19 pontosra növelte az előnyét a Monzában duplázó Jean-Karl Vernay előtt, aki viszont ezúttal a Q2-be sem jutott be: csupán 13. lett, így mindkét futamon ebből a pozícióból indulhat. Így Azcona fő kihívójává ismét Dusan Borkovic léphet elő, aki ugyan 30 egységnyi távolságból követi a spanyolt, viszont közvetlenül mellőle rajtolhat a szombati futamon. A szerbtől egyébként Tassi csak 11, Nagy pedig 20 pontra van, így még mindkét magyar elkaphatja őt.
 
Az első verseny ma 17:30-kor startol, s a Sport2 élőben közvetíti, de természetesen szokás szerint a TCR hivatalos YouTube-csatornáján is lehet majd követni az eseményeket.
 
A Q2 végeredménye:

Fotó: TCR Media


Hozzászólások