TCR

Tassi: „Ez volt a legnagyobb élményem TCR-es karrierem során”

A szombati futamon rajt-cél győzelmet aratott a HELL Energy Racing Team with KCMG pilótája, aki az összetett dobogóért is harcban állt, ám egy ütközés miatt „csak” negyedikként zárt a tabellán, miközben csapatával bajnoki címet ünnepelhetett.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Tassi már a szabadedzéseken is nagyon jól szerepelt, az elsőn a negyedik helyen, a másodikon az első helyen végzett. A szombati időmérő első szakasza kicsit nehezebben indult, itt csak a nyolcadik helyet sikerült megcsípnie a fiatal versenyzőnek, de a második etap hajrája váratlan fordulatot hozott és a HELL ENERGY Racing Team with KCMG versenyzője TCR-es pályafutása során először megszerezte a pole-pozíciót, így a késő délutáni első futamon az élről rajtolhatott. 

Pattanásig feszültek az idegek az első futam előtt, hiszen kiélezett helyzet alakult ki az élbolyban a pontverseny tekintetében, így többek számára nagy tétje van a mai és a holnapi futamok eredményének. A rajt után már az első körben belengették a sárga zászlót. Miután levonult a safety car, újabb harcok indultak meg a pályán, viszont Tassinak sikerült szépen meglógni a mezőnytől, végül – a szezonban második alkalommal – a dobogó legfelső fokára állhatott.

„A hét elején még nem is mertem álmodni róla, hogy ilyen jó hétvégénk lesz, mivel elég sokan versenyzünk most, és nagyon erős nevek csatlakoztak a mezőnyhöz. Persze bíztam benne, hogy a legjobb formámat tudom hozni, nagyon örülök, hogy így is lett. Jól megy az autó, érzem a pályát, és nagyon boldog vagyok, hogy meg tudtam szerezni a pole-pozíciót az időmérőn, és még jobban annak, hogy meg is tudtam tartani azt, és megnyertem az első futamot” – mondta Tassi a verseny után.
Vasárnap Lezajlott az utolsó futam is Barcelonában, amely előtt az összetettben az első három helyért folyó verseny hihetetlenül szoros volt: az első helyen 177 ponttal Mikel Azcona vezetett, a második helyen Dusan Borkovic állt 154 ponttal, míg Tassi Attila és Jean-Karl Vernay 153 ponttal holtversenyben álltak a harmadik pozícióban.

Tassi a mai második futamon a fordított rajtrács miatt a 9. helyről indult. Az első körben jól is szerepelt a HELL ENERGY Racing Team with KCMG pilótája, a második körben aztán Azcona és Borkovic dulakodásának Tassi itta meg a levét – a szerb nekiütközött a magyar fiatalnak, aki a sóderágyra került, az ő autója pedig megsérült, ezzel mindkettejük számára véget ért a verseny. Több pontot ugyan egyikük sem szerzett, de az egypontos előny megmaradt Borkovic számára, így ő lett a bajnokság bronzérmese.

A szerencsétlen helyzet ellenére Tassi boldog, hiszen csapata, a HELL ENERGY Racing Team with KCMG Mike Halder győzelmével megnyerte a csapatbajnokságot, Josh Files pedig a 6. helyen végzett az összetett versenyben. „Volt egy nagyon jó első köröm, aztán a semmiből felbukkant Borkovic és kilökött a sóderágyra. Innen már nem tudtam folytatni a versenyt és ezzel elestem az összetett 3. helyezéstől. Persze csalódott vagyok, de nem bánkódom, mert a tegnapi rajt-cél győzelem volt az eddigi legnagyobb élményem a TCR pályafutásom során, és ezt már senki nem veheti el tőlem. Ráadásul a csapatom nyert, szóval így is van mit ünnepelni. Nagyon hálás vagyok, hogy idén is versenyezhettem, szerencsés vagyok, mert mindent egybevetve jó évet zártunk ma” – mondta a 19 éves versenyző. 

Hell Energy Magyarország Kft.


Hozzászólások