WTCR

Tassi karrierje során először a pole-ban, Michelisz a Q1-ben búcsúzott

Óriási fordulatot vett a világ szombathoz képest Vila Realban a magyar versenyzők szempontjából: míg az első futamot megnyerő Michelisz Norbert mindössze 16. lett a második időmérőn, a KCMG Honda pilótája mindhárom etapot behúzva rajtelsőséget szerzett csapattársa, Tiago Monteiro előtt.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Vasárnap délelőtt egy újabb időmérővel folytatódott a WTCR Vila Real-i állomása, s az első etap rögtön felemás magyar érzésekkel zárult. Tassi Attila ugyanis a leggyorsabbnak bizonyult, a szombati futamot megnyerő Michelisz Norbert – és úgy általában a Hyundai – előző napi tempójának viszont nyoma sem volt, így az összetettben második helyen álló pilóta csupán a 16. pozícióba kvalifikálta magát mindkét vasárnapi versenyre.

A Q2-ben aztán – amelyet az első szakaszhoz hasonlóan hosszú időre félbe kellett szakítani piros zászlóval, ezúttal Kevin Ceccon fallal való találkozása okán – tovább folytatódott a Tassi-show, aki remek idővel ismét első lett. Rajta kívül Yvan Muller, Tiago Monteiro, Rob Huff és Yann Ehrlacher lépett tovább az utolsó felvonásba. A vk-éllovas Esteban Guerrieri kilencedikként zárt, ami a fordított rajtrácsos viadalon elsősoros indulást jelent neki – arra a rajtelsőséget egyébként Ma Qinghua szerezte meg.

A Q3-ban Huff hajtott pályára elsőként, de előbb Ehrlacher, majd Monteiro is gyorsabbnak bizonyult az előtte lévőknél, Muller viszont csak a harmadik helyen állt a maga köre után. Utolsóként érkezett Tassi, aki aztán mindenki másnál jobbnak bizonyult, így a 20 éves pilóta karrierje első pole-pozícióját szerezte a WTCR-ben – ráadásul a csapattárs Monteiróval együtt a KCMG Honda kisajátította az első sort a mai utolsó viadalra. A versenyek itthoni idő szerint 16:30-kor és 17:45-kor rajtolnak.

A 2. időmérő összesített végeredménye:

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások