WTCR

Tassi lelassulása után Monteiro győzött, Michelisz a 10.

A pole-ból induló hondás magyar műszaki gondok miatt idejekorán kiállni kényszerült, így a súlyos sérülése után visszatérő portugál csapattárs húzta be a győzelmet Vila Realban. Mindeközben Michelisz tizedik lett, ezzel hat pontot hozott az ütközés miatt nullázó Guerrierin.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

WTCR-es pályafutása során először indulhatott a pole-ból Tassi Attila a WTCR utolsó Vila Real-i versenyén. A startot jól kapta el a KCMG Honda magyarja, maradt az élen a csapattárs Tiago Monteiro, valamint Yvan Muller előtt. Nem sokkal hátrébb azonban már kalamajka történt: Nicky Catsburg igyekezett külső íven megelőzni Esteban Guerrierit, ám ennek az lett a vége, hogy ütközött a két versenyző, az autók a falnak is neki koccantak, így a vk-éllovas és a hyundaios holland számára is idejekorán véget ért a verseny.
 
A biztonsági autó persze azonnal pályára hajtott, de mindössze egy kör után folytatódhatott is a versenytempójú körözés. Tassi azonban nem sokáig élvezhette a vezetést: nem sokkal az újraindítás után motorgondok miatt visszalassult a Honda, így mindenki elment mellette. Ezzel Monteiro vette át az első pozíciót, nyomában Mullerrel. A francia megpróbálkozott a jokerkörrel elévágni a portugálnak, ám Monteiro egy körrel később szintén megejtette a magáét, így maradt az élen.
 
Monteiro elsőségét innentől kezdve pedig már nem fenyegette semmi, így a két éve egy barcelonai tesztbalesetben súlyos sérülést szenvedő, majd bő egy év kihagyás után visszatérő portugál hazai pályán tudott futamot nyerni. Mögötte Muller és Yann Ehrlacher futott még be dobogós helyen, épp csak maguk mögött tartva Mikel Azconát. Ami pedig Michelisz Norbertet illeti: a 16. helyről indulva a tizedik pozícióban látta meg a kockás zászlót, ezzel hat pontot szerzett, s 25 egységre csökkentette hátrányát a nullázó Guerrierivel szemben.
 
A 3. futam végeredménye:

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások