TCR

Tassi rajt-cél győzelmet aratott Barcelonában, Michelisz a harmadik

Ismét nagyon kemény küzdelmet és szoros csatákat láthattunk a TCR Europe-sorozatban, ezúttal Barcelonában. Aki ebből nem sokat látott, az az élről Tassi Attila volt, aki nagyszerű versenyzéssel szerzett győzelmet az idei évben másodszor. Ráadásul Michelisz Norbi révén két magyar is dobogóra állhatott.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Tassi Attila rajtolhatott az élről az első barcelonai futamon a TCR Europe 2018-as idényének záróhétvégéjén, a magyar versenyző kiválóan kapta el a rajtot, mögé Josh Files és Dusan Borkovic sorolt be. Nikola Miljkovic autója a rajtrácson maradt, ezért beküldték a biztonsági autót. Michelisz Norbi megőrizte a rajthelyét az indulásnál, Nagy Dani egy pozíciót javítva hetediknek lépett fel.
 
Az újraindítás után a két Hell Energy Racing Honda megőrizte a vezető pozíciót, Tassi el is tudott lépni kicsit az üldözőktől. Maxime Potty kisodródott a célegyenes bejáratánál és vesztett több pozíciót, Danny Kroes pedig füstölgő autóval húzódott félre. Filesnak nagyon keményen kellett védekeznie Borkovic és Mikel Azcona előtt, akikre rövidesen Michelisz is felért. Mögöttük Jean-Karl Vernay Nagy Dani elé került.
 
Stefano Comini kiállt a versenyből, Borkovicnak öt perccel a leintés előtt sikerült körbeautóznia Filest, aki a ritmusból kiesve több pozíciót is vesztett. Michelisz a kavarodást kihasználva megelőzte Azconát a harmadik helyért, a spanyol mellett Ashley Sutton is elment. Files a bokszba hajtott és feladta a küzdelmet, Tassi viszont hibátlanul autózva megszerezte idei második futamgyőzelmét.
 
A dobogóra két magyar állhatott fel, hiszen Borkovic mögött Michelisz Norbi lett a harmadik, Nagy Dani hetedikként futott be. Azcona ötödik helyével egyelőre nem biztosította be az összetettbeli elsőséget, matematikailag még Borkovic, Tassi és Vernay is megfoszthatja őt ettől a vasárnapi futamon.

Az alábbi videóban a teljes első futam visszanézhető - folytatás vasárnap 15:55 perckor a második, egyben idei utolsó versennyel:
 
Fotó: TCR Europe Media


Hozzászólások