WTCR

Távozik a WTCR-ből a Sebastien Loeb Racing

A Volkswagen bejelentése után az SLR is úgy döntött, hogy nem folytatja szereplését idén a Túraautó-világkupában.

Néhány hete jelentette be a Volskwagen, hogy a jövőben teljes mértékben az elektromos sorozatokra szeretne koncentrálni, így az összes belső égésű motort használó bajnokságból kiszállnak gyári szinten. Ebbe értelemszerűen beletartozik a WTCR is, ettől függetlenül volt rá esély, hogy a márka eddigi partnere, a Sebastien Loeb Racing privát projekt keretében továbbra is indít majd Golf GTI TCR-eket.

Most azonban kiderült, hogy ez nem fog megtörténni: az SLR technikai vezetője, Jean-Philippe Nicolao a TouringCarTimes.com szaklap kérdésére megerősítette, hogy távoznak a Túraautó-világkupából. „Sajnos nem, nem fogunk részt venni a WTCR idei szezonjából” – nyilatkozta a szakember, aki azt azért hozzátette, hogy más túraautós sorozatokban továbbra is kamatoztatni szeretnék az elmúlt években megszerzett tapasztalataikat.

A Sebastien Loeb Racing 2015-től 2017-ig privát Citroënekkel indult még a WTCC-ben, majd 2018-ban a Volkswagen partnereként szállt be a WTCR-be. A legutóbbi, 2019-es idényben négy pilótát indítottak: a Johan Kristoffersson, Rob Huff, Mehdi Bennani, Benjamin Leuchter kvartettből előbbi szerepelt a legeredményesebben, hiszen összetett ötödik helyével a legjobb újonc lett. Az SLR és a Volkswagen döntése után viszont mind a négy versenyző jövője kérdéses még.

Nem Loeb alakulata egyébként az egyetlen, amely biztosan nem lesz ott idén már a rajtrácson: a WRT már korábban bejelentette, hogy az Audi kiszállása után (a négykarikás márka más szériákra fókuszál) nem maradnak a világkupában. Audi viszont vélhetően lesz a mezőnyben, a Comtoyou Racing ugyanis maradni szeretne.

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások