E-sport Egyéb

Technikai gond, ütközés és egy top 10-es helyezés a Slovakia Ringen

Nem alakult jól a Slovakia Ring-i forduló a magyar játékosok számára a WTCR e-sport-bajnokságában: a M1RA színeit képviselő Nagy Dávid például technikai probléma miatt rajthoz sem tudott állni a futamokon.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Egy héttel a hungaroringi nyitány után a virtuális Slovakia Ringen folytatódott a WTCR e-sport-bajnokságában 2019-es szezonja, ahol ismét komoly magyar részvétellel rendezték a Divízió 1-es küzdelmeket. A M1RA ismét három pilótával képviseltette magát, ám a hazai biztató kezdés után ez a versenynap kevésbé alakult jól számukra – íme, a csapat rövid közleménye a Facebook-csoportjukból:
 
„A problémák sajnos már az időmérőn elkezdődtek, ugyanis Báldi Gergő és Csuti Zoltán részben, illetve egyáltalán nem tudott jó szélárnyékot kifogni, így ők a 8. és a 20. helyen végeztek. Ami ennél is dühítőbb volt, hogy a 4. helyen záró Nagy Dávid a kvalifikáció után technikai probléma miatt nem tudott elindulni egyik futamon sem. A versenyeken Báldi mindkétszer balesetbe keveredett, Csuti viszont feljebb tudott lépni. Összességében azonban most nem jöttek azok az eredmények, amiket terveztünk. Ebből is tanulnunk kell, dolgozunk tovább!”
 
Báldi egyik balesete látható a fenti nyitóképen is, így ő végül egy 14. és egy 12., míg Csuti egy 15. és 13. hellyel gazdagodott a szlovák pályán. Nagy Dávidnak egyébként a számítógépével adódott gondja, megszakadt a kapcsolata a szerverrel.
 
A másik magyar gárda, az N6 – Nice Gaming két versenyzővel jutott be a Divízió 1-be, közülük a hazai pályán szereplő Juhász Krisztián egy 25. és egy 27., míg Leitner Norbert egy 27. és egy 21. helyezést gyűjtött vasárnap este. A magyar gamerek közül amúgy a Williams JIM Esports színeit képviselő Pinczés Ádám szerepelt a legjobban, hiszen ő előbb a 12., majd a 10. pozícióban látta meg a kockás zászlót. A ZENGO Esport égisze alatt induló Dencs Attila a 22. és a 23., míg Balazsin Márk a 24. és a 18. helyeken végzett. Az alábbi videóban a teljes Slovakia Ring-i esemény visszanézhető a többi, számos magyar érdekeltséget felvonultató divízió küzdelmeivel együtt:


Hozzászólások