MotoGP

Teljesen átalakított motorral készül 2020-ra az Aprilia

Még a motorblokkhoz is hozzányúl a noale-i gyártó annak érdekében, hogy végre ne a sereghajtó szerepét töltsék be a MotoGP-ben.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Az Aprilia a 2015-ös beszállása óta csak egy-két villanásra volt képes, de az utóbbi években fixen a gyártói tabella utolsó helyén végzett, s jelen állás szerint ez idén sem lesz másként. A jobb eredményeket szállító Aleix Espargaro nem egyszer kifakadt már főként a megbízhatósági gondok miatt, de a Japán Nagydíj után maga Massimo Rivola csapatmenedzser is dühét fejezte ki ezek kapcsán. Éppen ezért az Aprilia már korábban is úgy fogalmazott, hogy teljesen új versenygéppel készülnek a 2020-as idényre, s Rivola most még azt is elhintette, hogy a motorblokk is változni fog – igaz, a V4-es elrendezést nem cserélik le, csak a hengerszögön változtatnak, vélhetően a Ducati által is használt 90 fokos elrendezésre váltva.

„Továbbra is V4-es motorblokkunk lesz, de más V-szöggel” – nyilatkozta Rivola a Motorsport.com szakoldalnak. „Szóval a motorblokk új lesz, az elektronika egyik versenyről a másikra is az, és az aerodinamika is más lesz. Igen, ez egy vadonatúj motor lesz, de nyilván továbbra is a jelenlegi gép lesz az alapja, hiszen évekig használtuk. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül, amit eddig csináltunk és a vele gyűjtött információkat.”

Rivola arról is beszélt, hogy mik azok a tulajdonságok, amelyeket érdemes lehet átvinni: „A jelenlegi motorunk erőssége, hogy remekül viselkedik a kanyarokban, ezt láthattuk Phillip Islanden is. Viszont amikor sokat kell fékeznünk és alacsony fokozatokból kell kigyorsítanunk, ott hátrányban vagyunk. Talán a kigyorsítás, talán a tapadás az oka, vagy akár az elektronika, amely a tapadást kontrollálná. Ezek keveréke. Lehet, hogy túlságosan is elemelkedik az első kerék, így több szárnyra lenne szükségünk. Az új géppel jobb motorozni, mint a korábbi modellel, de néhány téren még hiányoznak dolgok.”

A noale-i gyártó vezetője reméli, a februári teszteken már elkezdhetik a pályán is a munkát az új géppel: „A célunk, hogy Sepangra két új motorunk legyen, nem négy. Tény, hogy elég ambiciózus cél, hiszen minden teljesen új lesz, nem viszünk tovább egyetlen alkatrészt sem, így elég komoly kihívást jelent. Az a célunk, hogy februárban sor kerülhessen a shakedownra két 2019-es és két új motorral, hogy elkezdhessük az összehasonlítást. De már mondtam a versenyzőknek is, hogy ne gondolják, hogy az új motor egyből jobb lesz, a mostanit is évekig fejlesztettük. Most egy teljesen új projektbe kell kezdenünk, ki kell ismernünk, hogy milyen lesz az új motor.”

Fotó: Aprilia Racing


Hozzászólások