TCR

Tenke Tamás pontot szerzett az őrült első futamon (videó!)

Rajtbaleset, biztonsági autós fázis, vizsgálatok tömkelege – ez jellemezte a TCR Europe szombati barcelonai versenyét, amelyen a Zengő Motorsport fiatalja 12. lett. Szabó Zsolt 16. helyen hozta be a M1RA Hyundait, csapattársa, Luca Engstler viszont ütközés miatt kiesett.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Barcelonában vendégeskedik ezen a hétvégén a TCR Európa-kupa mezőnye, amelyben ezúttal is ott van a M1RA és a Zengő Motorsport. A félig esős, félig száradó aszfalton rendezett szombati időmérőn csak az előbbi színeit képviselő Luca Engstler jutott be a Q2-be, ott azonban egy pályaelhagyás miatt törölt kör miatt csak 12. lett, míg csapattársa, Szabó Zsolt a 19., a zengősök Cupráját vezető Tenke Tamás pedig a 27. helyre kvalifikálta magát.

A versenyen rögtön az első körben bejött a biztonsági autó, köszönhetően több ütközésnek, s a táv fele le is ment a safety car mögött. Engstler jól kezdett, feljött a kilencedik helyre, az újraindítást követően azonban hamar nyomás alá helyezték, majd a 10-es kanyar kijáratán komoly ütést kapott oldalról, amelynek köszönhetően ki is tört a Hyundai első felfüggesztése, így az összetettben a futam előtt második helyen álló német kiállni kényszerült a bokszba.

Az élen eközben Julien Briché vezetett Josh Files előtt, a britet azonban megbüntették, miután nem jól állt fel a rajtrácsra, de rajta kívül is többeket vizsgáltak a rajtnál való kiugrás miatt. Briché mindenesetre elsőként haladt át a célvonalon, Files viszont a pontszerzők közül is kicsúszott. Ami pedig a magyar pilótákat illeti: Tenke Tamás remekül tört előre, s végül a 12. helyen intette le a kockás zászló, míg Szabó Zsolt, aki motorcsere miatt végül a mezőny végéről indult, a 16. pozícióig zárkózott vissza.
Az első futam teljes közvetítése

Fotó: Zengő Motorsport


Hozzászólások