Moto3

Toba: „A MotoGP játéka is egy módja az edzésnek”

A japán versenyző a királykategória hivatalos oldalának adott interjújában mesélt a Japánban lévő koronavírus-helyzetről, szabadidős tevékenységeiről, és a rajongóknak is üzent.
Kaito Toba Moto3-as karrierje a tavalyi szezonnyitó katari győzelem óta nem alakul fényesen, a japán versenyző 2019-ben mindössze a 19. helyet szerezte meg a bajnokságban. Idén átigazolt a Red Bull KTM Ajo csapatához, akikkel Losailban nem szerepelt fényesen, és a koronavírus-járvány miatt egy darabig még bizonyítani sem tud. Toba a MotoGP hivatalos oldalának adott egy rövidebb interjút arról, hogyan mennek a mindennapjai a kényszerszünetben:

Hogy viseled a jelenlegi helyzetet, és az országodban hogy állnak a dolgok?
„Eddig még jól viselem.  Japánban egyelőre nem olyan komoly a helyzet, mint más országokban, ugyanakkor ezzel a kijelentéssel vigyáznunk kell, mert ez egy nagyon kényes kérdés.”

Figyelembe véve a Japánban hozott intézkedéseket, hogyan tartod magad fitten?
„Mindenekelőtt sok kerékpározáshoz hasonló gyakorlatot végzek, emellett csinálok guggolást, fekvőtámaszt és felüléseket is. Ezek a rutingyakorlatok segítenek fitten tartani, és ráadásul még fejlődök is.”

Az edzés mellett mivel töltöd a szabadidődet?
„Szabadidőmben általában TV-t nézek vagy játszok a hivatalos MotoGP-játékkal. Úgy gondolom, ez is módja az edzésnek, mert megtanulod a pályák vonalvezetését, és mókás is.”

Hogy ment a debütáló éved? Tartod most a kapcsolatod a csapattal?
„Nagyon jól. A Red Bull KTM Ajo kétségkívül egy jó csapat, és örülök, hogy ennek a családnak a tagja lehetek. Próbálom tartani a kapcsolatot a csapattagokkal a közösségi médiát, vagy a WhatsAppot használva és megtudni, hogy vannak.”

Mit üzensz a MotoGP- rajongóknak?
„Szeretném kiemelni az egészség és a biztonság fontosságát. Ha betartjuk a szabályokat, hamarosan újra versenyezhetünk. Remélem, hogy nemsokára láthatok mindenkit a versenypályákon.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások