MotoGP

Többre számítottak az LCR Hondánál

Lucio Cecchinello abban bízik, hogy a szezon folytatásában, mint Alex Marquez, mind pedig Takaaki Nakagami képes lesz javulni, mivel az olasz csapatfőnök elmondása szerint az idei eredmények eddig nem igazán azt tükrözik, amivel egyébként számoltak.
Alex Marquez tavaly – még Repsol Honda színekben – két alkalommal is a dobogó második fokára állhatott fel, míg a spanyol motoros jelenlegi csapattársa, Takaaki Nakagmi többször is a top5-ben zárt, továbbá Aragonban pole pozíciót is szerzett. Hasonló teljesítmény közelébe eddig mindössze egyszer, a japán motoros tudott kerülni, amikor negyedik lett Jerezben, míg Marquez eddigi legjobbja egy hatodik pozíció Le Mans-ból. Egyébként mindketten leginkább nyolcadik helynél rosszabb eredményeket szállítanak, olykor pedig még a top10-be sem tudják beverekedni magukat.  Csapatfőnökük, Lucio Cecchinello nemrég hangot is adott annak, hogy a mostaniaknál azért jobb teljesítményben reménykedtek a szezont megelőzően. „Kell a távolság és egyben a nyári szünet (a versenyzéstől). Meg kell nyomni az újraindítás gombot és a szezon második felét másként kezdeni. Hiszem és tudom, hogy Ausztriában már versenyképesek leszünk.”
„Ha őszinte akarok lenni, akkor jobb eredményekben reménykedtünk, azonban olykor több időbe telik, amíg egy új versenyző és a mérnökök megtalálják a közös hangot és munkát, valamint, hogy miként kommunikáljanak egymással. Még egy kis időre van szükség ahhoz, hogy realizálni tudjuk az Alexben rejlő lehetőségeket. Nehezen kezdtük a szezont, azonban fejlődnünk kell. Motivált vagyok és várom a fejlesztéseket, amiket még hamarosan kapunk. Összességében csak részben vagyok elégedett.” – mondta Cecchinello, majd kitért másik versenyzőjére Nakagamira, aki már negyedik éve szerepel a kiráylkategóriában és egyben LCR színekben. „Több alkalommal is bizonyította, hogy rengeteg potenciál van benne. Továbbra sem tudott dobogóra állni, azonban hamarosan ez is eljön majd. Csupán apróságok hiányoznak.” – nyilatkozta az olasz csapattulajdonos, aki hozzátette, hogy a HRC-től rengeteg alkatrészt kaptak, amelyeknek által jobb eredményekben bíznak majd.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások