Superbike

Tom Sykes 2020-ban is a gyári BMW versenyzője marad

Noha még csak a 2019-es idény valamivel több, mint a fele ment le a Superbike-világbajnokságból, a német gyártó tökéletesen elégedett a brit világbajnok teljesítményével, és augusztus végéig alá is írják a jövő évre szóló szerződést.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A téli tesztek alapján nem lehetett tudni, hogy a gyári BMW milyen teljesítményre lesz képes, egyáltalán dobogóra tudnak-e állni a 2019-es szezonban. Aztán a csapat 2013-as világbajnoka, Tom Sykes igencsak ráérzett az új S1000RR-re, és már a nyári szünet előtt több dobogós helyezést ért el, így senkit nem lepett meg, hogy a felek bejelentették, 2020-ban is Sykes lett a csapat egyik pilótája. Ugyan a szerződést még nem írták alá, de mind a BMW, mind a Shaun Muir Racing, mind pedig a brit versenyző rábólintott már a közös folytatásra.

„Mindhárom fél immár tisztában van azzal, hogy mit tud kínálni a másiknak. Bevallom, nagyon élvezem a mostani csapatommal a munkát, és természetes, hogy örömmel folytatnám tovább. Mindenki láthatja, hogy rövid időn belül mit értünk el, hiszen hét hónap kellett ahhoz, hogy máris dobogóra állhassunk. Mindig is szerettem úgy versenyezni, hogy érzem a folyamatos fejlődést, és a BMW-nél abszolút tiszta lappal indultunk neki az idénynek. Lassan a stílusomhoz alakítottuk a motort, és most már minden körülmények között élvezem rajta a motorozást. Külön öröm, hogy most már végsebességben is ott vagyunk a dobogón, így alig várom, hogy folytatódjon az idei világbajnoki küzdelem” – jelentette ki Sykes.

Hogy ki lesz jövőre a brit világbajnok csapattársa, még nem tudni, ugyanis Markus Reiterberger teljesítménye kissé elmarad a várttól, és a piacon olyan versenyzők várnak ülésre, mint Scott Redding, Eugene Laverty, Javier Fores, Bradley Smith vagy éppen Dominique Aegerter.

Fotó: BMW


Hozzászólások