Egyéb motorsport

Törölték a 2020-as Isle of Man TT-t

A május 30-án kezdődő rendkívül veszélyes verseny sem úszta meg a koronavírus-járványt. Ugyan van még több, mint két hónap a kezdésig, de az összes lehetőséget megvizsgálva, végül erre a döntésre jutottak a szervezők.
Mint sok más sporteseményt, a koronavírus miatt törölték az idei Isle of Man TT-t. Az eredetileg május 30-tól június 13-ig tartó versenyt tehát nem rendezik meg, ez 2001 óta az első ilyen alkalom. Laurence Skelly, vállalkozási miniszter szólalt meg az ügyben, aki elmondta, hogyan jutottak el eddig a megoldásig, valamint hogyan intézik a továbbiakat. A miniszter szavait a Motorsport.com szakoldal idézi:

„A döntést, hogy töröljük a versenyt nem volt könnyű meghozni, sok lehetőséget, mint a halasztást, vagy a döntés elhalasztását is részletesen átgondoltuk. A Man-sziget kormányának képviselői megbeszélik a törlés következményeit azokkal az üzletekkel, érdekeltekkel, akiket ez érint. A Man-sziget, és az Isle of Man TT egyedi kihívásokkal nézett szembe a COVID-19-t illetően, és a meghozott döntés a csapatok, versenyzők, szponzorok, érdekeltek és a nézők érdekében történt világszerte. A döntésnek célja az is, hogy megnyugtassa az itt lakókat valamint az egészségügyi szakembereket, hogy az egészség és a megfelelő életmód a Man-szigeti lakóknak az első számú prioritás a kormány számára.”

Fotó: Isle of Man TT Media


Hozzászólások