Superbike

Torres a Pedercini-csapattal tér vissza a Superbike-vb mezőnyébe

A spanyol pilóta 2019-ben egy Kawasaki nyergében versenyez a Superbike-világbajnokságon, és a bejelentés mellett elmondta, végre versenyképes motorral veheti fel a küzdelmet. Lucio Pedercini csapatfőnök elárulta, az a minimum elvárás, hogy valamennyi futamot a legjobb tízben fejezzék be.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Vélhetően álmában sem gondolta volna Jordi Torres, hogy ennyi izgalmat kell megélnie, mielőtt eldől, hol is folytathatja majd a pályafutását. A spanyol pilóta még 2015-ben mutatkozott be a Superbike-világbajnokságon egy Aprilia nyergében, majd a következő két esztendőben BMW-vel versenyzett, majd idén egy MV Agustára váltott. Ám ezzel még nem ért véget az idei szezonja, ugyanis a 31 éves motorost kérte fel a Reale Avintia Racing, hogy helyettesítse a MotoGP-ben a sérült Tito Rabatot. Nos, a korábbi Moto2-es futamgyőztes végül még pontot is tudott szerezni a királykategóriában, ám úgy tűnt, egyszerűen nem jut neki hely 2019-re. Ám, most fellélegezhet Torres, ugyanis hivatalossá vált, hogy jövőre ismét a Superbike-világbajnokságon húzza a gázt, mégpedig a Pedercini Raving Team keretein belül, ahol egy Kawasaki ZX-10RR nyergében küzdhet a minél jobb helyezésért. Azaz, 2015 óta ez lesz az ötödik márka, amellyel versenyezhet.

„Nagyon megtisztelő lesz a világbajnokság egyik történelmi csapatának a pilótája lenni. A Kawasaki egy győztes motor a Superbike-világbajnokságon, és alig várom, hogy bebizonyíthassam ennek valóságtartamát. Köszönöm, hogy megkaptam a csapattól a lehetőséget, és biztos vagyok abban, hogy megkapok mindent a csapattól, ami a sikerhez kell” – nyilatkozta Jordi Torres.

Lucio Pedercini kijelentette, nagyon elégedett azzal, ahogy a csapat helyzete alakul, és egy rendkívül nehéz esztendőt követően egy nagyon jó versenyző segítségével ismét odakerülhetnek a legjobbak közé.

„Egyelőre annyit mondhatok, az a minimális elvárásunk, hogy minden futamon a legjobb tíz között végezzünk. Nagyon örülök, hogy egy olyan eredményes pilóta, mint Jordi, csatlakozott hozzánk, és a csapat hivatalos bemutatására majd a januári Motorbike Expón kerül sor” – árulta el a csapatvezető.

Torres csapattársa a fiatal olasz Gabriel Ruiu lesz, aki idén a Superstock 1000-ben versenyzett a csapatnál, míg a spanyol az emlékezetes szállodai incidens miatt elküldött Yonny Hernandez helyét kapta meg.

Fotó: wsbk.com


Hozzászólások