Superbike

Torres kipróbálta Almeriában a Kawasakit

A spanyol pilóta két napot tesztelt a Pedercini Team-mel, és mind a motoros, mind pedig a csapatvezető nagyon elégedett volt a közös munka első lépéseivel.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Jordi Torres a 2015-ös debütálása óta immár a negyedik nagy gyártó motorján vág majd neki a 2019-es szezonnak a Superbike-világbajnokságon. A spanyol ezúttal a Pedercini Team versenyzőjeként egy Kawasaki ZX-10RR-vel fog rajthoz állni jövőre. Hogy minél hamarabb összeszokjon a motorjával és a csapattal, Torres két napon keresztül Almeriában tesztelt.

„Nagyon kíváncsi voltam a ZX-10RR-re . Az első benyomásaim nagyon kedvezőek, hiszen nemcsak szép, de stabil és kiegyensúlyozott motor. Remekül gyorsul, de ahhoz, hogy kihozzam belőle a maximumot, még meg kell értenem a működését. Már ez alatt a két nap alatt megpróbáltam a Kawasakihoz igazítani a stílusomat, és bizony meglepődtem, milyen könnyű vezetni. Van még bőven bennünk, így például ha agresszívebben motorozom vele, sokkal gyorsabb leszek majd. Mindenesetre megnyugtató, hogy egy versenyképes csomagunk van, és rengeteg az időnk a fejlesztésekre” – jelentette ki Torres a tesztet követően.

A csapat tulajdonosa, Lucio Pedercini is dicsérte a spanyol motoros hozzáállását és teljesítményét, és igencsak optimista a folytatást illetően.

„Jordi rengeteg információt adott nekünk ez alatt a két nap alatt, így ezek alapján fogjuk a motort felkészíteni a következő tesztre. Jordi nagyon nyitott a csapat felé, és azt már az eddigiekből is leszűrtem, hogy vele együtt nagyon jó eredményeket érhetünk el már a jövő évi világbajnokságon is” – állította Lucio Pedercini.

A csapat jövőre mind a Superbike – Jordi Torres –, mind pedig a Supersport világbajnokságon – Ayrton Badovini – csak egy versenyzőt indít. A minél jobb szezon reményében a 2019-es Phillip Island-i hivatalos teszt előtt még mindenképpen pályára viszi a csapat mindkét motorját Jerezben.

Fotó: worldsbk.com


Hozzászólások