MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

További három istálló adta meg 2022-es bemutatója időpontját

Eddig csak a Gresini Racing és az RNF WithU Yamaha csapatprezentációjának idejét lehetett tudni, azonban most további három alakulat jelentette be, hogy mikor rántják le a leplet 2022-es motorjaikról.
Forgó Ariel János 2022.01.11. 17:49:22
Olvasási idő: 2 perc
Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Yamaha szatellit gárdája (RNF WithU Yamaha) január 24-én, míg a Gresini Ducati január 15-én tartja csapatbemutatóját. Ekkor mutatják be hivatalos a két istálló 2022-es versenyzőpárosát, továbbá szó szerint lerántják a leplet motorjaikról, vagyis láthatjuk, hogy versenygépeik pontosan milyen színekben is pompáznak majd ebben a szezonban. Most fény derült további három alakulat prezentációjának időpontjára is: A Pramac Ducati február 2-án mutatkozik be, a gyári Yamaha és Suzuki pedig február 4-én. Nem véletlen dátumválasztás, hiszen február 5-én kezdődik majd a szezon első jelentősebb eseménye, a kétnapos sepangi teszt. Igaz, ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a gyártó tesztversenyzői, valamint a királykategória újonc motorosai már január 31. és február 2. között motorozási lehetőséget kapnak a malajziai ringen az ún. „shakedown-teszt" keretin belül. A mezőny többi tagja majd csak február 5-étől gurulhat pályára.

Bizonyára a többi csapat bemutatójának időpontjára is hamarosan fény derül, hiszen a január 14-én a Honda például egy online szezonindító sajtóeseményt tart versenyzőivel (Alex Marquez, Takaaki Nakagami és Pol Espargaro), melyen azonban Marc Marquez nem vesz majd részt. Fel kell azonban hívnunk a figyelmet arra, hogy ez nem a HRC alakulatainak csapatbemutatója lesz, azok még váratnak magukra, akárcsak például a Ducati, az Aprilia, vagy éppen a KTM prezentációi.

Amit tehát eddig biztosan tudunk:

Január 15. - Gresini Ducati
Január 24. - RNF WithU Yamaha
Február 2. - Pramac Ducati
Február 4. - Monster Energy Yamaha ; Team Suzuki Ecstar

Fotó: Pramac Racing, 
Forgó Ariel János
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast