Superbike

További Superbike futamokat is törölhetnek

A World Superbike első embere arról nyilatkozott, hogy a további halasztások azt eredményezhetik, hogy egyes helyszíneken, Imolához hasonlóan, a futamokat törölni kell.
A WorldSBK ügyvezetője, Gregorio Lavilla elmondása szerint a további halasztásokkal elérhetik azt a pontot, ahol már törölni kell a futamokat. Az olasz forduló az első, amit a szervezők töröltek, de több futam időpontját is halasztották, mint az aragóniai vagy asseni hétvége, ami miatt további változtatásokra volt szükség a versenynaptárban. A szezon őszi része már így is nagyon zsúfolt, ezért meglehet, hogy további halasztásokra nem lesz alkalma a szervezőknek, Lavilla szavait a Crash.Net idézi:

„Minden attól függ, mikor rajtolhat el a szezon, és van egy pont, ahonnan nem lehet tovább halasztani, hanem törölni kell a versenyeket” – mondta Lavilla, miután törölni kellett az imolai fordulót. „Szeretném tisztázni, hogy az újraindítás után lehetnek komolyabb problémák, de ez a legrosszabb forgatókönyv. Napról napra azzal foglalkozom, hogy mindenki támogasson minket, és mindenkit vonjunk be a terveinkbe. Nehéz helyzet, de mindenki teljes erejével azon dolgozik, hogy végül a legjobban alakuljon minden. Fáradhatatlanul együttműködünk a kormányzatokkal, az FIM-el és a versenypályákkal, hogy mindenkinek megfelelő és biztonságos legyen. Ezek a fő szempontjaink. Amilyen szoros volt az első forduló, a verseny nagyon szórakoztató lesz, amikor folytatjuk.”

Lavilla hozzátette, sajnálatos, hogy Imola törlésre került, a pálya történelme miatt, valamint azért is, mert nagy a népszerűsége a szurkolók körében: „Nagy kár, hogy Imolát törölni kellett. Az „A” terv volt a leginkább ideális, azaz, hogy minden futamot megrendezünk, de a további halasztás ellenünk dolgozik, és nem lehetséges a szezon őszi részének további zsúfolása. Sajnáljuk, hogy törölni kellett az olasz fordulót a koronavírus miatt. A nagyon sűrű versenynaptár, és a későbbi időjárási viszonyok miatt, abban egyeztünk meg a pályával, hogy jobb, ha töröljük a versenyt.”

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások