MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Tragédia a Superbike-világbajnokság jerezi fordulóján

Sebestyén Peti és csapata beszámolója.
P1race.hu 2021.09.26. 22:32:25

A szombati napon a Superbike-világbajnokság legkisebb kategóriájának versenyén halálos balesetet szenvedett a 15 éves Dean Berta Vinales. A fiatal tehetség egy ütközés után belehalt fej- és mellkasi sérüléseibe, így a szervezők a szombati teljes programot törölték. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti a 17. rajtpozícióból indulva a vasárnapi futamon 13. lett.

A szombati napon a Supersport 300-as kategória versenyén történt baleset után kérdéses volt, hogy egyáltalán rendeznek-e versenyt Jerezben. Végül, az elhunyt fiatal pilóta családjának kérésére vasárnap pályára gurult a mezőny. Sebestyén Peti gyorskörét szombaton sárga zászló miatt törölték, így csak a 17. pozícióból tudott indulni, innen sikerült felzárkóznia a 13. helyig.

Egy ilyen hétvége után nehéz bármit is mondanom, nagyon sajnálom ami történt, őszinte részvétem Dean családjának és barátainak. Ez egy veszélyes sportág, de nagyon nehéz feldolgozni, amikor a paddockban ilyen történik. A hétvégéről röviden azt mondanám, hogy pozitívan indult a pénteki nap, aztán az időmérőn és a versenyen előjöttek azok a problémák, amikre továbbra sincs még meg a megoldás, de dolgozunk rajta. Szeretném megköszönni Talmácsi Gábornak, hogy itt volt velem a HUMDA képviseletében, és segített a tanácsaival.” - összegzett a HUMDA pilótája.

A világbajnokság tripla hétvégéjének utolsó állomása jövő hétvégén Portimaoban lesz.

Szöveg és fotó: PS56 Team

P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast