MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Uccio Salucci: „Az új szponzorral csak előre”

Valentino Rossi csapata új fő támogatóval gazdagodott a 2022-es szezonra. A csapatvezető, Alessio „Uccio” Salucci szerint minden esélyük megvan a jó szereplésre az idényben.
Dányi Gyöngyi 2022.01.03. 19:14:43
Olvasási idő: 1 perc
„A megfelelő embereket választottuk ki, akik ugyanolyan elszántsággal és szenvedéllyel vetik bele magukat a munkába, mint a csapatvezetők.” – idézi Salucci szavait a Speedweek.com.

„A pilótáinkban megvan a kellő potenciál, hogy nagyszerű eredményeket érjenek el, emellett jól is szórakozzunk. Meg vagyunk róla győződve, hogy a MotoGP-ben is fel fogunk érni azokhoz a konkurens csapatokhoz, akik magasabb színvonalat képviselnek. Ez a cél lebeg a szemünk előtt a Moto2-t illetően is, mivel ebben a géposztályban is tartani akarjuk a színvonalat.”

„Nagyon büszkék vagyunk az eddigi utunkra is, ami ahhoz vezetett, hogy csapatként a MotoGP-ben is bemutatkozhassunk. Az új Mooney VR46 Racing Team nem lesz más, mint annak a projektnek a továbbfejlesztése, amit majdnem 8 évvel ezelőtt a Sky Italiával elkezdtünk, és ami minket 2018-ban Pecco Bagnaia világbajnoki címéhez vezetett. A kisebb kategóriákban egy sikeres és neves csapatként szerepeltünk.” – nyilatkozta az olasz csapatvezető.
Az új MotoGP-csapatban Marco Bezzecchi munkáját az a Matteo Flamigni segíti majd, aki Rossi mellett is tevékenykedett. Luca Marini jobbkeze pedig David Muñoz lesz, aki szintén részese volt a „Doktor” sikereinek.

Fotó: MotoGP Media
Dányi Gyöngyi
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast