TCR

Újabb balhé a paddockban: Borkovic egészéves eltiltást kapott

A tavalyi monzai incidens után ismét összetűzésbe keveredett egy riválisával a szerb versenyző, akit ezért előbb csak az osztrák hétvégéről zárták ki, majd a szezon teljes hátralévő részéről eltiltottak.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Dusan Borkovic heves vérmérsékletére már a TCR Európa-kupa monzai fordulóján fény derült, amikor egyik fő bajnoki riválisának csapatával került összetűzésbe a pályán kívül: az akkor nyilvánosságra került felvételek alapján ráadásul nem is csak verbális csata alakult ki a felek között, hanem verekedésig fajult az incidens.

Hasonló esetre került sor a múlt hétvégén a Red Bull Ringen. Történt ugyanis, hogy az amúgy is kaotikus vasárnapi futam vége felé Nelson Panciatici nekiütközött a szerb autójának, aki így kiesett a versenyből. Ezek után érkezett a hír, hogy Borkovicot a tavalyi monzai futamhoz hasonlóan kizárták a hétvégéről: a felügyelők döntéséről szóló közlemény úgy fogalmazott, hogy a hyundaios pilóta „egy nőt nekilökött egy autónak, majd megpróbálta feltépni a #25-ös autó első ajtaját, hogy hozzáférjen a versenyzőhöz”.

A TouringCarTimes.com tudósítása szerint felvétel készült róla, hogy a leintést követően Borkovic a paddockban egyenesen az M Racing részéhez rohant. Az egész ügy abszurditása, hogy a #25-ös autó nem is Panciaticié, hanem teljesen ártatlan csapattársáé, Natal Bihelé, ráadásul a hírek szerint a közleményben említett nő nem más volt, mint Borkovic felesége és menedzsere, Andrijana. Maga a szerb pilóta így kommentálta a történteket és a kizárást: „Nem szeretnék semmit mondani erről. Ezt az ismétlődő, amatőr viselkedést nem szabadna hagyni a pályákon. De sajnos bizonyos pilóták azt csinálhatnak, amit akarnak.”

Az ügy azonban ezzel nem zárult le, kedden érkezett ugyanis a hír, hogy Borkovic újbóli kihágása miatt a TCR Europe promótere „többé nem látja szívesen” a versenyeken a pilótát, azaz a szezon hátralévő részére szóló eltiltást kapott. „Sajnálattal hoztuk meg ezt a döntést, de nem volt választásunk” – nyilatkozta Paulo Ferreira, a TCR Európa-kupa promótere. „Az erőszak nem maradhat büntetlenül egy olyan eseményen, ami nyilvános a rajongók számára és a média is tudósít róla. A versenyzők gyakran példaképekként szolgálnak. Azt még toleráltuk, ami tavaly Monzában történt, hiszen második esélyt akartunk adni annak, aki elnézést kért és megbánta tettét. Most viszont elfogyott a türelmünk.”

Ha mindez nem lenne elég, a mostani közlemény szerint a történteket az FIA és a megfelelő nemzeti sporthatóságok felé is jelezni fogja a TCR promótere, így nem kizárt, hogy Borkovic további büntetésekre is számíthat.

Fotó: TCR Media


Hozzászólások