MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Újabb igazolások 2022-re

Négy versenyzői hely is elkelt a Grand Prix mezőnyében.
Palencsár Tibor 2021.10.06. 06:51:33
A múlt héten újabb versenyzői bejelentések is történtek. Nézzük őket röviden.

MOTO2

Az egyik erős pletyka beigazolódott: Romano Fenati jövőre ismét a Moto2 géposztályban fog versenyezni, méghozzá a Speed Up csapatnál egy Boscoscuro nyergében. (A kézfogás a nyitóképen) Az olasz motoros 2018-ban már versenyzett ott a Snipers csapatnál, de a nem túl sikeres együttműködés idejekorán véget ért az ominózus fékkarhúzós eset miatt. Még nem hivatalos, de a jövő évi csapattársa minden bizonnyal az istálló idén többször beugró versenyzője, a CEV Moto2 Európa-bajnokság idei győztese, Fermín Aldeguer lesz. Fenati egyébként tart két rekordot is: ő állt rajthoz a legtöbb Moto3-as futamon, és neki van a legtöbb Moto3-as futamgyőzelme is.

MOTO3

Szintén múlt héten került bejelentésre a Red Bull Tech3 KTM csapat két jövőbeli versenyzője: marad az istállónál a török Deniz Öncü, míg a Husqvarnához távozó Ayumu Sasaki helyét egy ifjú spanyol újonc, Daniel Holgado veszi át. Holgado idén harmadik lett a Red Bull MotoGP Rookies Cupban, a Moto3 Junior Világbajnokságon pedig jelenleg listavezető, és jó esélye van a Junior VB cím megszerzésére. Holgado idén már teljesített egy VB-futamot: Barcelonában helyettesítette a CIP Green Power csapatnál a sérült Maximilian Koflert, akkor a 15. helyével egy pontot szerzett. A csapat örömét beárnyékolja Öncü frissen szerzett kétfutamos eltiltása, amelyet az Austini-i baleset okozásáért kapott.

Daniel Holgado és Deniz Öncü

A következő bejelentés szintén az Austin-i baleset egyik érintettjéről szól: az olasz Andrea Migno hosszabbított jelenlegi csapatával, így jövőre is a Rivacold Snipers színeiben fogja húzni a gázt. A csapattársát már korábban bejelentették: az ifjú olasz tehetség Alberto Surra lesz az, aki a CIV Olasz Moto3 bajnokságból érkezik - és több VB-futamot teljesített már idén is.
 
 Andrea Migno, Mirko Cecchini csapatfőnök és Alberto Surra

Fotó: Team Speed Up, KTM Images, Rivacolt Snipers Team
Palencsár Tibor
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast